Skip to content

Bir Şarkının Ötesinde

Tam 51 yıl önceydi. Madison Square Garden, tarihi günlerinden birini yaşıyordu. Tribünlerde yerini alan 15 bini aşkın kişi John F. Kennedy’nin doğumgünü kutlamalarına şahitlik ediyordu.

Aslında on gün sonra 45 yaşında olacak Başkan’ın keyfine diyecek yoktu. Peter Lawford’un takdimiyle Marilyn Monroe sahneyi aldığında, başta Kennedy olmak üzere tüm tribünleri hoş bir sürpriz bekliyordu. Daracık elbisesiyle sahne alan güzeller güzeli aktris, birçoklarını rüyalarında başka diyarlara götürürken, başladı şarkısını söylemeye: Happy Birthday, Mr. President.

Sahneye fırlayan Kennedy, “Artık politikadan emekliye ayrılabilirim” diyerek seks sembolünün kendisi için söylediği şarkıdan ne kadar mutlu olduğunu ifade ediyordu. 15 bini aşkın konuk arasında First Lady Jackie Kennedy’nin olmaması dikkat çekiciydi.

Gerçekten iddia edildiği gibi ikili aşk yaşamış mıydı bilinmez, ancak Monroe üç ay geçmeden son nefesini vermişti. 36 yaşındaki ikonun intihar ettiği söylense de tarihin en fazla komplo teorisi üretilen ölümlerinden birisiydi onunkisi. Esbab-ı mucibesi 19 Mayıs 1962’de New York’ta doğumgününü kutladığı adamda saklı olsa gerek.

Kennedy Kardeşlerden Başkan olanla ilişkisi FBI’ın bilgisi dahilinde olduğu iddia ediledursun, Senatör Robert’le de yakınlığı bilinen popüler kültür ikonu, aşırı dozda ilaca yenik düşmüştü. Şarkısını armağan ettiği Mr. President bir, Mr. Senator ise altı yıl sonra kurşunlara hedef olmuştu.