Skip to content

Spurs Playbook’undan Bir Oyun

Dün akşam San Antonio ikinci çeyrekte on sayı geri düşmüş olmasına rağmen playbook’taki birkaç oyunun yardımıyla devreyi önde bitirmeyi başardı. Bu süreçte oynadıkları en güzel oyunlardan biriyse baskete dönüşmedi maalesef. Rakip savunmanın konsantrasyonunu alt üst eden oyun şöyle:

Parker topu rakip sahaya getiriyor. Duncan sağ blokta. Sağ kanatta bekleyen Ginobili, Gary Neal ve DeJuan Blair’in hazırladığı perdeleri kullanıp sol kanada geçince Parker’dan topu alıyor.

Ginobili’nin sol kanada geçmesiyle beraber ana yemek başlıyor. Blair, Ginobili için perde yapmaya gidiyor. Şu an rakip savunmanın konsantrasyonu tamamen strong-side’a yoğunlaşmış halde. Ginobili’nin perdeyi kullanıp boyalı alana gireceğini ya da driplingle dipçizgiye hareketleneceğini düşünüyorlar. Henüz rakip farkında değil ama Spurs’un durdurulamaz bir silahmışçasına yavaş yavaş inşa ettiği oyun, Manu’nun ikinci şıkkı tercih etmesine neden olacak.

Neal, kimse fark etmeden sağ köşeye cut yaptığında, hücumun başından beri sağ blokta bekleyen Duncan, Neal’ın savunmacısını (Lin) perdeliyor. Lin, perdeye takılıyor. Ömer’in, çembere giden Ginobili’den başkasını düşünmesi mümkün değil. Haliyle pası alan Neal bomboş kalıyor: 3’lük.

Oyun maç esnasında şöyle görünüyor:

Spurs’un bu oyunu ufak değişikliklerle ara ara oynadığına rastlamak mümkün. Mesela yaklaşık iki hafta önceki Raptors maçında, normal süre bitimine üç dakika kala üç sayı gerideyken mola almışlar ve dönüşte aynı oyunu uygulamışlardı.