Skip to content

Karma

Rudy Fernandez’in Kaunas macerasının olaylı geçeceği aşikardı. Dünya üzerindeki en sevilen oyuncu olmadığı zaten malum ama Madrid’deki ilk maçta durumu kötüye götürmekten başka bir şey yapmayınca, Kaunas’ta özel karşılama hazırlıkları yapılmıştı. Hazırlanan pankartların (1, 2) ötesinde gördüğüm en fantastik saha anonsçularından biri ile Rudy’nin isimleriyle türetilen enteresan sözcüklerin de olduğu özel bir şarkıyla, Telegol ve Ve Gool’ü bile kısmen kıskandıracak bir goygoy ortamından kesitler de alttaki videoda mevcut. Haliyle maç boyunca Zalgirio Arena, Tümer Metin’in Dolmabahçe’ye Fenerbahçe formasıyla geri dönüşünü andıran bir yer oldu.

Asıl olaysa maçtan sonra Rudy Fernandez’e birinin kafa atıp yaralaması hadisesi. Saldırganın Lavrinovic biraderlerin aşırı fanatiği olan ikizlerden birinin olması da olayın fantastik boyutlarından bir tanesi. Haliyle Nicolas Batum’un Juan Carlos Navarro’ya Olimpiyatlar’daki hareketi geliyor akıllara. Nefret konusunda popülaritesi gittikçe artan İspanyol sporculara karşı bir yaptırım, bir tutum olmadığı sürece, onlar da tavırlarına devam ediyor. Sonunda da adaleti sağlamakla görevli kişilerin tutumuna karşı insanlar kendilerince bir tepki vermeye kalkınca böyle şeyler ortaya çıkıyor belki de. Ne kadar nahoş durumlar olursa olsun, bir yandan birilerinin kendince bir tepki vermesi çok beklenmedik değil, pek çok kişinin de bundan rahatsız olmak yerine hoşnut olması gibi.

Rudy Fernandez’in olay sonrası ortaya çıkan bir resmindeki ağlamaklı görüntüsüne bile “Gerçekten ağlıyor mu yoksa onda da mı numara yapıyor?” tepkisi veriliyor. İlginç olansa ilk maçta sürtüşme yaşadığı Paulius Jankunas’la olan bu resminde sorun yok gibi görünüyor.