Skip to content

Geleceğin Sporu

Zamanında Rollerball diye bir film izlemiştim. Yok işte geleceğin sporu falan tantanasında bişiydi. Malum gelecek için şu anda var olan her şeyin aşırılaşacağı şeklinde bir genel kanı var. Bu filmde de işte şiddet vs iyice artıyor, insanları sportif açıdan tatmin etmenin aşırılık gerektireceği yargısıyla ölümlerin falan olduğu tuhaf bir oyunu anlatıyordu. Film sıkıydı aslında. Ya da çocukken iyi sanmıştım emin değilim. Gerçi yeniden de çektiler 2000’lerin başında. Demek ki malzemede bir şeyler varmış.

Geleceğin sporlarında şiddetin aşırılaşması ögeleri başka kurgularda da işlendi defalarca. Ancak bunu kurgu yerine gerçek hayata dökmeye kalkan bir grup varmış da bizim haberimiz olmamış meğer. Ultimate Tak Ball diye bir spor icat edilmiş Kuzey Amerika’da. Şimdilik 4 profesyonel takımı var. Aşırılık konusunda son dönemde dünyayı değişik şekillerde şaşırtan Uzakdoğu’da da bayağı bir popülarite kazanmış. Los Angeles, Toronto, Philadelphia ve San Diego’daki 4 takım düzenli olarak Bangkok, Singapur vs gibi şehirlerde maç yapıyor.

Sporu anlatmıyorum, yukarıda zaten kendisini ifade ediyor yeterince. Youtube’da daha çok klip var isteyen bakabilir. Benim bu arkadaşlara tek diyeceğim zamanında biz de o 9 voltluk pillerin tepedeki iki kutbunun arasına dilimizi sokar, elektrik şokunu alıp titreyince ehüheheüe diye gülerdik. Sonra ilkokula başlayınca bıraktık…