Skip to content

Ligue 1 Notları S02E05

  • Caen – Lyon maçını böyle izlemişler. Hangimiz sevmedik, çılgınlar gibi? Lyon sezona harika girdi, Fekir’siz oynıyor olmalarına rağmen hem de ama ciddi bir saçmalık dönemine girdiler. Mariano’nun gidişi ve son anda Dembele’nin gelişiyle bi süredir gerçek bir forvetle oynamayan ön taraf bi anda feleğini şaştı. Denayer’in gelişi iyi sonuç verse de orta saha düştü bu sefer. Yani bi taşı çektiler, jenga çöktü gibi bi şeyler oldu. Fakat zamanla oturacaklar, eminim. Ndombele kendi yarı sahasında 4 top kaybı yapmış. Geldiğinden beri en kötü performansı olabilir. Toparlan çabuk hocam.
  • Patrick Vieira’yı Lyon öldürebilirdi, öldürmeyen şey güçlendirdi. Lyon maçında da aynı anlayış vardı, ver Saint-Maximin’e, arkadan ötekiler gelsin yetişsin, kontrayı tamamlamadan gelmeyin. 7 tane başarılı dripling ama daha önemlisi Lyon’dan gelen Maolida’yla anlaşmaları bayağı dikkat çekiyor. Maolida biraz erken gelse şu Balotelli ağlaklığına sebep kalmayacaktı. Neyse, Nice’in kadrosu yine de tek yönlü. Hız içeriyorlar, başka bi şey yok. İte kaka kazanmaktan başka bir şeyler yapabilmeleri lazım. Durun bakalım.
  • Ya esas Tuchel bu Cavani’ye naptı? Cavani dediğin adam %20’lik pozisyonu gole çevirme yüzdesiyle oynayıp 30 atan bi adamdı. Adam sezon başından beri 3 şutta 3 golle oynuyor. Korkutucu bi şey bu yani. Bunun yanında Mbappe’nin kart cezası sebebiyle Draxler oynadı, bayağı da sağlam oynadı. Maçın oyuncusu oldu, şık gol attı, durun dedi, yapmayın, ben de iyi oyuncuyum, satmayın dedi. Bi işe yarar mı? Bence hayır. Öndeki üçlü sabit, Draxler anca kart cezası veya sakatlıkta oynar. Ne olursa olsun gitmek zorunda. Hatta Arsenal diye bi takım varmış orada bayağı ihtiyaç var diyolar…
  • Valla Lille’de herkesi överiz, Zeki’yi de ayrı bi överiz çünkü ikinci kez haftanın 11’ine girdi de, Mike Maignan nihayet potansiyelini gösteriyor. Son 10 penaltıdan 4’ünü kurtarmış, diğer üçünü de dışarıya atmışlar. 10 penaltıda 3  gol yemek de çok acayip bi şey. Mike Maignan yapınca bi şey yok, La Liga’da Alves yapınca OOOooooaaaaoo. Lütfen. Lille gereğinden fazla heyecan vermeye başladı. Amiens ligin en güçlü takımı değil kabul, ancak Lille’in atak bitirme özeni ve kanat kullanımı çok acayip. Böyle giderse Pepe’yi de devre arası alacaklar. İyi foto koyuyorum aşağı, keyiflenin.

  • Umut Bozok bir gol bir asist. Hele şükür valla ya. Maç gerçekten taktiksel açıdan felaket. Alan uzun vurdu, çizgiye inen içeri salladı falan. 65 kafa topu olmuş maçta. Bu nası bi sayı valla anlamadım. Bordeaux yönetimi teknik direktör olayına müdahale etmezse Bordo maçları acayip eğlenceli geçecek, bunu her şekilde görmek mümkün. Ancak esas keyif Nimes’te. İki hafta önce teşekkür etmiştim kendilerine, oynadıkları 5 maçta 24 gol oldu. Bi de her şeyleri var yani. Frikikçi, atlet kanat, ayı stoper, bizim milli takımda oynayan oyuncu falan… Ha gerçi Lucescu falan görmüyor henüz. U21’de de sonradan oyuna giriyor, bazen alınmıyor Umut. Hani haberiniz olsun, yarın öbürgün Fransa’yı falan seçerse..
  • Leonardo Jardim’in eli kolu bağlıymış, sonradan fark ettim. Yani Monaco öyle bi çaptan düştü ki, kim sakat kim değil 11’i görüp “Bu nasıl 11 lan” deyince farkına vardım 50 kişinin sakat olduğunu. Ait Bennasser oluyor, onu iyi oynarken görmek güzel. Tielemans da aynı şekilde, ki geçen sene kocaman bi çöptü performansı. Yalnız tabii şu var, Jardim’in son üç sezondaki başarısı golle geldi. Ön taraf yeterince gol atmadığında taktiği, enerjisi, atletizmi falan çöp olur bu takımın. Adama Diakhaby’ye falan bile gol attıran bu taktiğin ön taraftaki oyuncunun skoruna ihtiyacı var. Bu maça iki tane  18’lik oyuncuyla çıktılar. Ha şimdi diyeceksiniz ki ötekiler sanki 30 yaşında, e değil. Ama A takımda ilk maçını oynayan adamlarla maç kazanmak, hele ki durum iyi değilken büyük zorluk. 5 maçta 1 galibiyet Monaco’dan ve en zor maç da içerideki Marsilya maçıydı. 3 sezon önceymiş ilk 6 maçta 2 galibiyet aldıkları kötü dönem. O sezonu da üçüncü bitirdiler. Heyecana mahal yok şimdilik.
  • Marsilya maçının özetini buraya koyuyorum. İçim kaldırmadı Kombouare hocamın paramparça edilişini. Yazamayacağım.
  • Avrupa maçları için diyorum ki; PSG kazanamaz, Monaco yenilir, Lyon’a geçmiş olsun, Marsilya rahat alır, Rennes tokat atar, Bordo taraftarına kolaylıklar…