Skip to content

Ligue 1 Notları #8

hatem-ben-arfa-nice-ligue_3357017

 

  • 13 tane kafa golü atılmış bu hafta. Son 10 sezonun rekoru. Sloan Privat, aktif oyuncular arasında en fazla kafa golü olan, yine yazmış. Helal valla.
  • Hatem çıldırmış, EURO 2016’da olmak istiyor. LSD sponsorluğunda geçen maçta St. Etienne 4 sene sonra ilk kez evinde üçten fazla yedi. Galtier için işler bayağı iyi giderken 6 dakikalık periyotta tamamen bireysel yeteneğe bağlı iki gol attı Ben Arfa ki ikincisi hakikaten acayip. Devre öyle bitmese büyük ihtimal puansız çıkardı buradan Nice ama yıllardır olmayan bi adamları var artık; bireysel yeteneğiyle maç kazandıran oyuncu. Esas muhteşem iş ise Puel’in takımı bu sezon geriye düştükten sonra 8 puan aldı. Bu da lig başı performansının öyle zamanla geçecek bir şey olmadığına işaret belki. Yalnız St. Etienne için kötü konuşmamak lazım. Bu bayağı ekstra bi maç oldu. Nice’in 9 kişi kalması saçmalık, ikisi de yanlış kırmızı, Mouez Hassen biri penaltı 4 tane net gol çıkarmış. Ha tek problem, St. Ettienne maçları bu kadar zevkli geçmezdi, o nasıl oldu ben de anlamadım.
  • Sekizinci hafta, puan farkı oldu dört. Arkasındaki takımlar St. Ettienne, Rennes ve Reims. Bunların hangisi nasıl kafa tutacak ya Paris’e? Nantes deplasmanında 4 sene önce PSG Store’da çalışıp yarı profesyonel futbolculuk yapan Yacine Bammou’nun golüyle 1-0 geriye düştüler ki bir takımın Nantes’a yenilmesi büyük skandal, PSG’nin gol yemesi ve geriye düşmesi daha büyük skandal. Avrupa’nın en feci oynayan takımlarından biri Nantes, kadrosu o kadar feci olmasa da. Neyse, temiz temiz, 4-1 aldılar. Yalnız bir şey var hala dikkatimi çekiyor, İbra çok rahat değil. Devre arası kalması bile büyük iş olur. Hem o memnun değil, hem etrafındakiler ondan memnun değil.
  • St. Ettienne içeride 4 yedi, Monaco da Guingamp’dan 3 yedi. Makarna stoğu mu yapsak, çok acayip şeyler olmaya başladı. Jardim yine saf kontra için çıkmış maça ama artık savunmanda Wallace-Carvalho oynuyor be abi. Sol bekin Raggi. Ön liberonda Kondogbia yok. Artık iyi takım değilsin yani, yiyorsun işte, neyi zorluyorsun? Üç kez öne geçip 3 hatadan gol yemiş Monaco. Geçen sezon Marsilya deplasmanında Caen’e galibiyet getiren Benezet iki gol atıp yine yıkmış bir büyüğü. Monaco 8 puan geriye düştü. Şampiyonluk zaten kenara da, Şampiyonlar Ligi potası da uzaklaşırsa seni Monte Carlo’ya gömerler Jardim. Bernardo Silva’ya laf yok, 2015’teki 10. golünü atmış.
  • Ya şimdi St. Etienne hadi Nice’ten yedi o kadar golü. Sezonun en kötü başlangıçlarından birini yapan Bordeaux’dan nasıl 3 yemeyi başarmış Lyon anlamadım. Anthony Lopes geçen sezonki kaleci değil. Uzaylı gibi her şeyi çıkarıyordu. Bu sezon o da tam konsantre başlamayınca savunmadaki bocalamalar direkt kalede oluyor. Fournier’nin transfer sezonunu bu kadar hafif geçirmesi gerçekten çok saçmaydı, ne kadar saçma olduğu da yavaş yavaş çıkıyor ortaya. Mbiwa-Valbuena ikilisi bütün sorunları çözmedi, ki zaten çözemezdi, temiz temiz erken havlu atacaklar. Hafta içi Valencia’yı ağırlıyorlar, mağlubiyet Aulas’ı sahaya indirir. Hadi gene iyisin Sagnol.
  • Michel ilaç olacak dedik, o da deneme tahtası yaptı kadroyu. Her maça başka 11’le çıkmanın ne gereği var bir anlayabilsem… Kendi oyuncularını çıkarmaya çalışıyor ki Olimpiyakos’taki rolleri uygulatabilsin. Ama yok Batshuayi yedek, yok Cabella’yı açık oynatayım falan derken Angers’e içeride kaybedersen Velodrome adamı yer. Thomas Mangani bir gol bir asistle yıktı Marsilya’yı. Şu ana kadar Angers’in attığı dokuz golün beşinde onun adı var. Angers illa ki düşecektir aşağılara ama hazır formdayken arıza çıkarmaya devam ediyorlar. Marsilya da düştü Şampiyonlar Ligi potasının yedi puan gerisine daha sezonun başında.
  • Ha benim Caen’ime be! 10 attılar, 10 yediler, bir tane beraberlikleri yok, bir tane zevksiz geçen maçları yok sezon başından beri. Ajaccio’yu bulunca düşene bi de onlar vurmuş. Dediğim gibi biraz sabır, ya kupa finali, ya da ligden bir Avrupa gelecek ve o Avrupa’ya çok yakışacak bu takım.
  • Vay be Montpellier maç aldı. Martin bu sezon Montpellier’nin duran toptan gelmeyen ilk golünü attı nihayet, Courbis kefeni şimdilik yırttı. O kulübün düşmemeye oynamaması lazım ama bu kadronun da ligde rahat rahat kalması çok zor. Bilemiyorum Montpellier, bilemiyorum.
  • Rennes yine beraber kaldı. Şu an lider olacaklardı yahu. Deplasmanda pozisyon bile bulamayan takımdan 10. dakikada deplasmanda bu sezon attıkları ilk golü yemenin manası yok ama olunca da çeviremiyorsun işte. Hala sakin ve iyi gidiyorlar, panik yapmıyorlar, kadroları geniş ve PSG hariç babaların hepsi hata yapmaya devam ediyor. Eminem’den geliyor; you have one shot, one opportunity, this is everything you’ve ever wanted Phillippe Montanier, içine etme.
  • Reims Lille’i, son yazıda da belirttiğim gibi 1-0 yendi. Skor oynayanlar varsa bana bi 10 lira atsın, su yakmıyorum. Lille’i artık ciddiye alamayacağım çünkü adamların maçlarında özetler bile iç bayıyor. Renard’dan ben umudu kestim. İki gol atabilirseniz konuşuruz.
  • Yarın Lille-Nantes var. Eğer bir saçmalık olmazsa Mauroy’a giden taraftarlar hiçbir şey izleyemeyecek. Dünyanın en sıkıcı maçı olma ihtimali %99.