Skip to content

BrBa Soundtrack

Walter White”ın ailesi asla normal bir hayata kavuşamayacak. Resimleri internette yer alacak, sahip oldukları mülkler şaibeli hale gelecek, hesapları kontrol edilecek. İsimlerini değiştirmelerine rağmen Heisenberg lakabı sonsuza dek peşlerinde koşacak. Walter, Albuquerque”ye çakılan bir Boeing 737″ymişçesine etrafındaki herkesin hayatını enkaz yerine çevirdi. Skyler”a mahkemelerin kafkaesque koridorlarını, Marie”ye Hank”in matemini, Jesse”ye ebediyen sürecek bir ıstırabı miras bıraktı.

Belki de Breaking Bad”in resmettiği en kuvvetli hikaye, Jesse”nin adeta bir tragedya kahramanına dönüşmesi. Kendi halinde bir junkie”yken milyonlarca dolar kazanması, tüm sevdiklerini kaybetmesi, işlediği cinayetlerin ağırlığıyla hastalanması, dertlerini anlatmak için sarılabileceği yegane insanın Heisenberg olması… Gilligan, Jesse”ye merhamet göstermedi. Tüm dünyevî zevkleri arkasında bırakıp Alaska”ya gitmesine, sonsuz karlara gömülüp geçmişi unutmasına bile müsaade etmedi. Hatta hürriyetini kaybettiğinde bir hapishane hücresine değil, köle mahzenine düştü.

Jesse”nin mahkum olduğu kapkaranlık kabus, geleceğe dair ümitlerin filizleneceği bir bahçe değil. Hayatta kalsa bile normal hayata dönemeyeceğini biliyoruz. Boynunda ağır bir zincirmişçesine taşıdığı hayaletler, başını doğrultmasını engelleyecek; Brock için cefakar bir baba, banliyödeki komşular için vefakar bir arkadaş olamayacak. Tutunabileceği hiçbir dal yok. Artık Jesse de Breaking Bad”in tüm lanetli karakterleri gibi yalnızca ölümünü bekliyor.

Birkaç saat sonra Walter White”ın muhteşem gururuna son kez şahit olacağız. İsminin unutulmasına tahammül edemediği için kulaklarımıza kendi ayetlerini fısıldayacak: Remember My Name. Walter White”ın alevler saçan gururu, kükreyen bir ejderhaymışçasına karanlıkları son kez aralayacak ve çöl manzarasına çizilmiş bu muhteşem fanteziye Det finnes som sagt sv?rt mange innsatsmuligheter i dette spillet, og ved a styre din egen odds styrer du samtidig den potensielle storrelsen pa gevinsten – og den kan bli stor!Ingen strategi i online roulette Vi kan gjore en ting klinkende klart for deg allerede na: det finnes ingen strategi som fungerer i roulette , og vi har allerede forklart deg hvorfor. geniş, simsiyah bir nokta koyacak.

Playlist: Finale öncesi ısınmak için birkaç parça

America, A Horse With No Name (3X02; Biber Gazı)

TV on the Radio, DLZ (2×10; Stay out of My Territory)

Danger Mouse & Daniele Luppi, Black (4×13; I Won)

Timber Timbre, Magic Arrow (3×02; Walt, Mike ve kuzenler aynı anda eve geliyor)

Rodrigo y Gabriela, Tamacun (1×01; Pinkman?)

Quartetto Cetra, Crapa Pelada (3×13; Gale bulaşıkları yıkıyor)

Los Zafiros, He Venido (3×06; RV”nin ölümü)

Knife Party, Bonfire (5×04; Chrysler 300 ve Dodge Challenger)

Tommy James & The Shondells, Crystal Meth Persuasion (5×08; All Hail the King!)

Apollo Sunshine, We Are Born When We Die (3×12; We are born when we die)