Skip to content

FPL’in Şifreleri #5

csa02wvwaaae30f

Avrupa Ligi maçlarıyla takvimin yoğunlaşması rotasyonları karıştırmaya, takım sayfanıza kırmızı/sarı ünlem işaretleri düşürmeye başlıyor. Eskiden Alex Ferguson’ın rotasyonu Manchester United’dan oyuncu seçmeyi zorlaştırırdı; bu yıl Avrupa’daki konumları ve Jose Mourinho’nun tutumu evdeki hesabı çok bozmayacak gibi. Perşembe günü kaybettikleri Feyenoord maçına, Manchester derbisinden sadece üç oyuncuyu (David de Gea, Eric Bailly ve Paul Pogba) koruyarak başladı Mourinho. Pep Guardiola’nın geçen haftaki üstünlüğü bu değişikliğe sebep oldu sanılmasın; Mourinho’nun maç öncesi yorumları durumu özetliyor:

“It is not the competition I want, it is not the competition the players want, but it is a competition where we are and that’s the reality.”

Haftanın bankosu kim?

Bugünkü Chelsea – Liverpool maçını bir kenara ayırırsak oligarşik büyükler, ortancalar ve Leicester’ın görece rahat bir fikstürü var bu hafta. Arsenal ve Manchester United’ın deplasmanda oynayacak olması elinizi geri çekmek için bir etken olabilir ama Manchester City, Everton, Tottenham ve Leicester için kolay geçilebilecek rakipler var. Leicester’a tekrar güvenmek için görmemiz gereken bazı şeyler var ve her yazıyı City ile bitirmek eğlenceli olmadığından benim tercihim Spurs olacak.

Kaptan kim olacak?

Sergio Aguero’nun cezası devam ediyor, Kelechi Iheanacho’nun henüz çok fazla FPL kadrosuna girdiğini tahmin etmiyorum, United’ın son bir haftası biraz endişe veriyor ve Eden Hazard geçen hafta çok kalp kırdı. Romelu Lukaku (£9.1) ise hat-trick ile geri döndü! Bu hafta kaptanlık pazubendi taşımayı hakediyor. Alternatifi Alexis Sanchez (£11.0).

Bargain?

Tam olarak bu başlığın karşılığı değil ama Philippe Coutinho ilk 11’e dönerken Daniel Sturridge’i kenara gönderecek ve hiperaktif Roberto Firmino gole bu kadar yakın kalmaya devam edecekse £8.4’lük fiyatı ile birçok orta saha oyuncusundan daha yüksek potansiyelli bir tercih. Sadio Mane (£8.9) ve Coutinho (£8.1) da fiyat/performansı iyi seçimler ama sorun Liverpool’un ön tarafında kimin kenarda oturmak zorunda kalacağını kestirebilmek.

Sat sat sat!

Sezon öncesi değerlendirmelerde savunmaya ilk yerleştirilen oyunculardan birisi Hector Bellerin’di (£6.5). Şu anda da takımların %26’sında yer alarak oyunun en çok seçilen üçüncü savunma oyuncusu. Fakat Arsenal ilk dört haftadan tek clean sheet çıkarabildi. Önümüzdeki 6 hafta Chelsea dışında çok ciddi bir rakiple oynamayacaklar ama Arsenal bir şekilde gol yemeyi başaracaktır. Kyle Walker, John Stones, Luke Shaw/Antonio Valencia, Leighton Baines gibi £5.5 bandının üstüne çıkmadan alabileceğiniz çok iyi savunmacılarla Bellerin’e yaptığınız gereksiz yatırımdan kurtulma şansınız var.

Muhtemelen bu haftayı sakatlığı sebebiyle kaçıracak olan David Silva’dan (£8.9) da vazgeçme zamanı gelmiş olabilir. 2014’teki gibi bir double-double sezon (10+ gol, 10+ asist) gelir diye umuyordum ama yaşasın yeni kral Kevin De Bruyne!

Denemeye değer

Christian Benteke’nin ilk maçının ardından Alan Pardew 4-2-3-1’e geri döndü. Bu değişiklik arkadaki Wilfried Zaha, Jason Puncheon ve Andros Townsend üçlüsünün değerini de arttırıyor. Nitekim Middlesbrough maçında Zaha hem gol attı hem de Benteke’nin golünde asisti yaptı. Son orta saha pozisyonu için listenin sonlarında çöplük karıştırmak istemeyenler için Zaha (£5.4) çok temiz bir seçenek.