Skip to content

Ligue 1 Notları #1

Laurent-Blanc-va-quitter-le-PSG-selon-Leonardo

  • PSG forvetsiz kalsa da, 10 kişi olsa da, kolu bacağı kopsa da maç alabilecek durumda. Ben 8+ puan fark diyorum. Hatta belki 10.
  • Lyon geçen sezonki gibi başladı ama bu sene Şampiyonlar Ligi’nde. Geçen seneki gibi “şampiyon olamayacak ama sempatik” olayını yemezler Fournier. Valbuena ve Yanga-Mbiwa gelecekmiş, bir nebze. Formasyonu bozma, transfer yap.
  • Caen Şubat’ta vurmuştu, bu sefer dağıttı geçti. Bielsa’nın tekrar anlaşması bile enteresanken başkan Vincent Labrune neye güvenip anlaşılan kontratı değiştirmeye kalkmış anlayamadım. Bu kadro Şampiyonlar Ligi yapamaz, kusura bakmayın. Tabii takımın başına kim gelecek o da var.
  • Monte Carlo cephesinde değişen bir şey yok. Jardim deplasmancı, gerek öldüren, gerek süründüren ama skoru alacak takımı yapmış yine. Tecrübe problemlerini yetenekle çözmeye çalışacaklar, olur mu göreceğiz. Sene Layvin Kurzawa’nın senesi, herkes kendisini hazırlasın. Nice’te Koziello-Mendy-Seri üçlüsünden nükleer enerji üretilir ama az bi şey fizik lazım be Claude hocam.
  • Nantes hala sıkıcı. Sigthorsson-Sala-Adryan üçlüsünü alıp sıkıcı kalabilmek ekstra çaba ister. Guingamp da dikkat etsin, valla düşer.
  • Toulouse, Martin Braithwaite’i nihayet kullanabilen bir teknik direktörle sezona girdi. Ben Yedder’le birlikte can yakarlar ama sezon boyu savunma problemi çekecekleri açık. Bu arada birisi Galtier’ye gol atması gerektiğini söylesin. 4-6-0 böyle bir şey değil. Mevlüt, van Wolfswinkel, Gradel ve Saint Maximin’i yollayıp sadece Roux’u alacaksın ve onu da oynatmayacaksın. Saçmalamayalım.
  • Sezonun yeni takımı ve muhtemelen sezonun belli bir noktasında gidip maçını izleyeceğim, sonrasında da Steve Savidan abimin K-9 adlı pub’ında kafa çekeceğim Angers deplasmanda Montpellier’yi yenerek başladı. Ligde kalmaları her ihtimalle zor ama Montpellier’den ayrılan Barrios’un yerinin dolmaması ve savunmanın pişmaniye olması daha ciddi problem. Bensaibani-Deplagne diye stoper ikilisi olmaz Courbis.
  • Batı cephesinde değişen bir şey yok. Rennes yine hayal kırıklığı galiba. Bastia’da Kamano bu sezon sonu büyük transferini yapar gibi gözüküyor. Brandao’yu da yakalım, keselim, bi şey yapalım da artık insanımıza zeval vermesin. Yeter.
  • Sagnol patlama yapmak için ne bekliyor, söylesin de bilelim. Kadroyu korudu, istediklerini aldı, içeride Reims’e kaybederek başladı. Elinde Thelin gibi potansiyel var, harcarsan bozuşuruz.
  • PSG ve diğerleri diye geçecek sezonun üçüncü sırasını merak etmeye başladım. PSG-Monaco-x diyordum, x’in Lyon olması transfer olmazsa zor. Gerçi daha dur. Neyse, gala tatsız, haftaya Saint Etienne – Bordeaux dikkat çekiyordu ama ondan da ses çıkmaz gibi. Oturmaya zaman var.