Skip to content

Yok Bir Şey, Kapıya Çarptım

ister bankacı, mühendis, ister profesyonel basketbol oyuncusu, hangi işi yaparsanız yapın, yukarıdaki gibi bir olay yaşamak tam olarak hayallerdeki “işteki ilk gün” olmasa gerek. boston celtics’in brezilyalı çaylak pivotu fab melo, bu fotoğraf çekimiyle başlayan kariyerine çok hızlı giremedi ama nbdl’deki birkaç iyi performansı ileride onu rotasyona sokabilir.

haftasonu iki gecede oynadığı iki iyi maçın ardından celtics’in onu takıma çağırdığı haberi geldi ama melo memphis maçını sadece izlemekle yetinmek zorundaydı. çünkü nbdl’deki takımıyla beraberken kapıya çarparak beyin sarsıntısı geçirmişti ve tedavi için geri çağrılmıştı. takım doktoruyla konuştuğu ilk anı merak ediyorum. “melo n’oldu oğlum?”, “yok bir şey ya, kapıya çarptım.” tanıdık diyaloglar. öte yandan yeni işinizde kapıya çarparak beyin sarsıntısı geçirmek… çok iyi bir görüntü olmasa gerek, yine. koç doc rivers ona bir isim taktı bile.

“what did you have, ‘manny being manny’?”1

  1. kariyeri oldukça renkli ve arızalı olan ünlü beyzbolcu manny ramirez’in hikayelerinin ardından spor jargonuna girmiş bir laf. []