Skip to content

Ligue 1 Notları #29

e04b5

  • Yukarıdaki arkadaşı unutmuyoruz, yazın transfer döneminde “Dembele kim ya o kadar para vermişler”deki Dembele olacak çünkü. Yaş 18, ligin maç başına en fazla başarılı dripling yapan oyuncusu (4,41), ligde 13 maçtır yenilmeyen Nantes savunmasına karşı ilk devrede 2 gol 1 asist yaptı, sonra ikinci yarı yine gol attı. Çok değişik bi eleman, zira inanılmaz dripling yeteneğinin üstüne şutu da bayağı iyi, bitirirken panik olmuyor. Geçen sezon Ntep’ti Rennes’in güvendiği oyuncu, bu sene Ousmane. Rennes bayağı değerli bi galibiyet aldı Breton derbisinde, ki Nantes karşısında Ligue 1’daki tüm takımlara karşı aldıklarından daha az galibiyet almışlardı bu haftaya kadar (%25 oran). Bu kadar sene sonra bir Şampiyonlar Ligi ön elemesi görebilirlerse hakikaten çok acayip olacak. Gerçi şu an o potadaki kimseyi ayıklamak mümkün değil, Nantes eksik maçını alırsa onlar da içeride. Neyse, geçen hafta keyifli maç olacak dedim, oldu. Ben ekmeğime bakarım. Ha bu arada, Dembele 2005 Jeremy Menez’in hat-trick’i sonrası Ligue 1 tarihinin hat-trick yapan en genci oldu. Hakikaten prens.
  • Caen-Monaco’da Jardim ilk yarıyı istediği gibi oynadı ama Garande ikinci yarıyı bırakmadı. Ben aslında bu yüzden Avrupa’ya gelsinler istiyorum, çünkü herhangi bir takımı dönüştürüp kendi tempolarına çıkarıyorlar bir şekilde. Andy Delort gerizekalısı olsa sanıyorum bu maçta öne geçecekti Caen ve öne geçseler ben puan kaybedeceklerini pek düşünmüyorum. Son 7 maçın 6’sı berabereydi bu eşleşmede, Kouakou son dakikada getirdi bir puanı. Yalnız son saniyede Vercoutre’un çıkardığı bir top var ki, yıllarca Lyon yedek kulübesine nasıl bağladılar bu adamı, insanın içi acıyor. Caen eğer ki Avrupa’ya gidecekse önündeki üç maçı almak zorunda. Ajaccio, Toulouse ve Troyes. 9 puan çıkarsa meşaleleri yakın.
  • Marsilya önce hafta içinde Granville diye bir dördüncü lig takımının deplasamanına gitti kupada. İlk yarıda o dördüncü lig takımı öyle bir bastı ki, Mandanda Batshuayi’den daha çok buluştu topla. Sonra 1-0 kazandılar. Geçen hafta dedim ya, hafta içinde elenirse gider Michel, hadi o olmadı Toulouse’a puan kaybı… Hakikaten öyle oldu. Bakın çok net söylüyorum, Troyes Avrupa’nın 5 büyük ligindeki en kötü takım belki, Toulouse’un da tek farkı Ben Yedder. Ulan tutacağın bir tane adam var, ondan da gol yiyorsun. Saymaya devam ediyorum, Marsilya içeride 12 maçtır kazanamıyor ligde. Michel’i hala kovmamak gerçekten büyük başarı.
  • Troyes bi sürpriz de Allianz Riviera’da yapar mı demiştim, az kalsın beceriyorlardı. Yine bir Nice maçında, hem de Ben Arfa sadece son yarım saat oynamışken 28 şut var. Troyes’ya bile top oynatıyor takım. Yalnız açık bir şey var, gelecek sezon olur da hedef büyütürse Nice, savunmanın kompile değişmesi lazım. Sırf bu maçla alakalı değil zaten ancak o orta sahaya, hatta o ön tarafa o savunma kesinlikle yakışmıyor. Önümüzdeki iki hafta kazanması gerek Nice’in, sonra PSG deplasmanına gidiyor. Bence ligin en keyifli maçlarından biri olur ama PSG bir şekilde 3 puan alır orada. Avrupa’dan kopmamak için 2 maç, 6 puan şart.
  • Lyon da Guingamp’ın hem golcüsünü aldı, hem de üç senedir adamlara patlıyor. 2013’ten beri oynadıkları bütün maçları aldılar Guingamp’a karşı, bu da en farklısı oldu. Lacazette sezon sonu gideceğini biliyor ya, hazır hala Lyon’dayken yeni stadın en golcüsü kalayım diyor mümkün olduğunca. Işık stadı açıldığından beri 6 gol attı burada. Maçtaki ilk dört şut gol oldu bu arada, Mevlüt Erdinç dahil. 
  • İlk defa PSG’ye az yer ayırıyorum, çünkü maç korkunçtu. Montpellier için PSG deplasmanı diğerleri kadar sert geçmiyor işin garibi. Son 4 deplasmanda sadece 1 kez kaybettiler. Yalnız PSG artık Chelsea’ye mi odaklandı, yoruldular mı bilmiyorum da, son 4 maçta sadece 1 kez kazandılar. Hayır istiyorum ki kırsınlar puan rekorunu (89) ama zorlaşmaya başladı. Chelsea’yi elerlerse, ki bir zahmet elesinler tekrar söylüyorum, muhtemelen ligi ikinci vitesle götürecekler. Bu arada, ben Rabiot-Stambouli’ye aynı anda dayanamıyorum diyordum, adam onların yanına bi de N’Kunku diye 18 yaşında eleman ekleyip çıkardı. Kadroyu görünce bıraktım zaten izlemeyi.
  • St. Etienne serbest düşmeye devam ediyor, Bordeaux içeride Ajaccio’yu dahi yenemedi, Bastia hala namağlup (4 maçlık seri). Hafta içinde hem Avrupa maçları, hem ertelemeler var. Bastia-Nantes maçının Avrupa Kupaları için ölümcül önem taşıması çok saçma gibi gözükse de, öyle. Bastia içeride Nantes’ı yendiği an potada. Marsilya’da da oyuncular Ajaccio deplasmanında kazanamazlarsa Velodrome’a asılacaklarını biliyorlar. Kısfmet. Ha, tekrar söylüyorum, PSG bir zahmet Chelsea’yi elesin. Rotasyon yapayım, Chelsea maçına kadar dinlendireyim derken Veratti 5 kilo aldı.