Skip to content

Venčanje Mog Najboljeg Prijatelja

Bu bir güzelleme falan değil, hayatımdan toplamda en az bir seneyi çalıp götürmüş bir oyunun güzellemesi iki satır olamaz. Ki zaten, bu kadar azılı fanatiği olan bir oyun serisine şiirler şarkılar yazmak da bana düşmez. Sadece, yazı yazmaya geri dönmek istiyorum; ancak hayatımda yaşadığım köklü değişiklikler, pek çok şey gibi, bu işe de odaklanmama izin vermiyor. Hem ısınma turu olsun, hem de 140 karakterle anlatmaya uğraşamayacağım; ama birileriyle paylaşmak istediğim bir durum var Football Manager 2012 özelinde, serinin geneliyle ilgili.

Boş gezenin boş kalfalığı rolünde tutundum askerden geldiğimden beri, sıcak yaz günlerinde içimi ferahlatan Football Manager 2012, yeni mahallemdeki yeni evimde de geceleri bana yoldaşlık yapmaya devam ediyor. Neyse işte Southampton’ı çalıştırıyorum, ilk senemde premier lige çıktım falan filan, onlardan bahsetmeyeceğim tutup da. Takımımda iki adet Sırp topçu var, birisi genç stoper, efsane Dusan Savic’in oğlu Vujadin Savic. Diğeri ise şu anda Gençlerbirliği formasını terleten, orta saha oyuncusu Radosav Petrovic. 24 saat oyunu açıkta tutan, boş anlarında space’e basarak, gün ilerletmeyi rutin görevleri arasında gören biri olduğum için, arada kız arkadaşım da görüyor tabii oyunu. Ben de şirinlik yapıp, takımımda iki tane toprağımız olduğundan bahsettim geçen gün, Vujadin Savic’i tabii ki tanıyor, Dusan Savic’in oğlu ne de olsa ve yetmezmiş gibi Mirka Vasiljevic diye meşhur bir hatunla takılmasından dolayı, Vujadin baya biliniyor. Radosav’ı ise tanımadı, ben de google images’a başvurdum.

liga-sampiona-mc

Resmini görür görmez şaşkınlık ifadesi kapladı yüzünü, geçen yaz liseden bir arkadaşının düğününde olduğunu söyledi Radosav’ın. Bahsettiğim arkadaş, Wisla Krakow’un stoperi Marko Jovanovic’le evlenmiş, geçen yaz olduğuna göre de bu oyunun çıkışından aylar sonra, gerçekleşmiş bu kutsal olay. (Aynı düğünde milli takım kalecisi Vladimir Stojkovic de varmış ve Stojkovic, karısı Bojana bunu aldattığı için çok üzgünmüş, depresyondaymış da o bu yazının konusu değil.)

Neyse uzun lafın kısası, Radosav Petrovic ve Marko Jovanovic’in FM 2012 profillerinden ilgili sekmeye bakarsanız, “favourite personnel” kısmında birbirlerinin isminin yazdığını göreceksiniz. Aynı dönemde Partizan forması giymiş, aşağı yukarı aynı jenerasyonun oyuncuları, belki zamanında televizyona çıkıp ne kadar yakın iki arkadaş olduklarından bahsetmiş olabilirler ve Sports Interactive’in Sırp elemanları da, o programı seyretmiş olabilirler. Belki de asla büyütülecek bir şey değil; ama ben bunu farkettiğimde hafifçe sırıttım ve helal ettim benden alıp götürdüğün onca günü, yılı Sports Interactive. Yolun açık olsun.