Skip to content

Ligue 1 Notları #16

Abi Stéphane Moulin, Angers teknik direktörü. Ya kimi koyacağdım?

  • Bu hafta içi maçlarına da hiç alışamadım. Notları yazmayı unutuyordum az kalsın.
  • Angers’in fizik kalitesinden bahsetmiştim, PSG gibi çoğunluğu atlet ve ayı adamlardan oluşan bir takıma karşı bile müthiş direnç koydular. Motta’nın PSG’de en çok zorlandığı, hatta deyim yerindeyse ve öyle bir deyim varsa “pısıp kaldığı” maç oldu. İşin kötüsü PSG için oynadığı 100. maçtı bu. PSG Avrupa’da en fazla ilk yarı golü atan ikinci takım. Onlardan ilk yarım saatte yemezseniz direnme şansınız artıyor ki Angers de buna uğraştı, puanı kaptı. 26 maç sonra ilk kez gol atamadılar. Ha bu sonuçla ligde bir şey değişir mi, sanmam. Ancak PSG’nin sonraki Nice-Lyon-Caen. Geçen sezon Aralık sonu-Ocak başı (böyle restoran vardı ya) dönemi 5 maçta 1 galibiyet aldıkları bir dönem vardı. Bakalım n’olacak.
  • O değil de 1 Aralık’ta 3 maç oynandı, 55 şut çekildi, üçü de 0-0 bitti. Size yazıklar olsun. Son 10 sezonda 365 maç 0-0 bitmiş. 5 büyük ligdeki rekor Fransa’da.
  • Nantes-Lyon maçından bir şey beklemiyordum ben zaten. Yenilgi devre arası Fournier’nin gitmesi demekti, ki hala öyle bir ihtimal var, beraberlik zaten Der Zakarian’ın nüfus kağıdında yazıyor. Lyon arka arkaya iki mağlubiyet sonrası “Beyler gol yemiyoruz” diye çıktı maça. Kone-Morel hattı beklediğimden iyi işlerken, nihayet yerine, ön liberoya dönen Gonalons ilk devre 30’da 30 pasla oynadı. Hafta sonu Angers’i ağırlıyor Lyon, sonra da PSG maçı… Nantes’tan daha kapalı, daha fizikli ve daha sert bir takım Angers, PSG zaten PSG. Fournier şapkadan tavşan çıkarsın bakalım.
  • Nice’te üçüncü nesil Puel 11 oynadı. Teknik direktör Claude Puel geçen sezon büyük oğlu Gregoire’ı sağ bekte kullanıyordu, neyse ki vazgeçti, şimdi de 18 yaşındaki forvet oğlunu Lorient deplasmanına çıkardı. Koskoca Nice’i Puel hanedanına çevirdiler ya. Baba için bir şey demiyorum, iyi futbol adamı da, büyük oğlu çok yeteneksiz, küçük oğlu da pek parlak değil.
  • Forveti olmadan sezona devam eden Rennes’e çaktı Marsilya. Evet çaktı, çünkü maç içinde Cabella falan dalga geçti. Mandanda’nın üç top çıkardığı bir 30 saniyelik sekans dışında problem yaşamayan bir Marsilya vardı ve esas olay şu;  son 3 deplasmanda 3 galibiyet, son 7 maçta 1 mağlubiyet. Şampiyonlar Ligi potasına 5 puan kaldı. Devre arası çok kritik olacak.
  • Şampiyonlar Ligi demişken, Caen nihayet Avrupa medyasının dikkatini çekti. Monaco beraberliği onları iki puan farkla ikinci sırada tutarken, yeni sloganları “Yes We Caen” bayağı bayağı inançla söylenmeye başladı artık. Avrupa mümkün, Şampiyonlar Ligi hala zor. Marsilya ve Lyon gelecektir illa ki, ama ilk 5 dışına çıkacaklarını gerçekten düşünmüyorum. Bu arada Patrice Garande devre arası Premier League’e gidebilir denen Delort için “akıllı olun” demiş. Kimseyi bırakmayıversinler bir devre. Jardim de yine çoluk çocuk oynattı. 16 yaş 11 günlük Kylian Mbappe Lottin, Monaco tarihinin en genç “debütan”ı oldu. Yakında U11 takımıyla falan çıkacak sanırım Jardim.
  • Yeni yeni Zidane Sanson’un sakatlıktan döndüğü maçta Montpellier içeride Ajaccio’ya 2-0 kaybetti. Şimdi bi dakika, siz deplasmanda iç sahaların en az gol yiyen ikinci takımı Lyon’a 4 atıp içeride Ajaccio’ya gol atamadınız mı? 
  • Jean Marc Furlan, Ligue 1 tarihinin en az galibiyet alan teknik direktörü (%21) apoletiyle kovuldu Toulouse maçından sonra. Troyes’u herhangi bir şeyin toplamasını beklemiyorum, geçen seneki Bastia falan olamazlar. İlk veda onlardan.
  • Da, Lille düşüyor. Yani St. Etienne’i yenemeseler düşeceklerdi. Ha tek maç mı, tabii ki değil ama son dönemde izlediğim en kötü maçlardan birinde Benzia’nın van Basten’liği tutmasa düşme hattında kalacaklardı. Küçük bir şakayla bitireyim; Lille teknik direktörü Frederic Antonetti ve kaptanı Florent Balmont’u nasıl birbirinden ayırırsınız? Balmont biraz daha kilolu. Ehehehe.
  • Ben anlamıyorum, Sagnol’ü ben mi gelip kovayım? Klopp’a, Benzema’ya, Pep’e falan dil uzatıyor adam, takımına baksan düşme hattından bir maç uzaktalar. Bordeaux’nun durumu gerçekten büyük skandal. “Oyuncuların kazanmayı biraz daha istemesi lazım” demiş. Ya merkez orta sahada Plasil ve Saivet oynuyor abi, ne konuşuyorsun sen?
  • Akşam Nice-PSG alevli tabak yapsa da keyiflensek. Angers-Lyon var bi de.