Skip to content

Ligue 1 Notları #20

  • Özlemişiz be. Nası, böyle mi başlıyorduk?
  • Thiago Motta’nın son 10 sezonun rekorunu kırdığı (174 kez topla buluşma 164 olumlu pas) maçta PSG tarihinde içeride hiç kaybetmediği Bastia’yı yendi. Ghislain Printant öyle bir tırsmış ki Brandao’yu öne dikip Kamano’yu kenarda tutmuş. Brandao’ya 6 kez falan top değdi. PSG için en olumlu nokta üçüncü bölgedeki pas sapıklığı. Üçlü-dörtlü kombinasyonlar halinde özellikle Maxwell’in kanadını inanılmaz kullanıyorlar. Ha şimdi diyeceksiniz ki birader Cioni’nin oynadığı kanadı bi zahmet boşaltsınlar, öyle değil. Mükemmele ulaştı Blanc’ın bu seti ve Chelsea maçında sonuç verebilir. 5 büyük ligin tek yenilmezi hala PSG. 20 maçta sadece 9 gol yediler. Trapp bayağı uğraşıyor yemek için ama takım sapasağlam.
  • Lyon yeni stadını açtı, ilk golü Lacazette attı. Açılış konseri de Will.I.Am’den. Böyle mi yazılıyordu bu adam? Dur başa sarayım. Lyon teknik direktör değiştirdi. Şimdilik Bruno Genesio geldi takımın başına. Zaten bi 7-8 yıldır teknik kadrodaydı, sezon sonuna kadar imzaladı, ilk maçını 4-1 aldı. Biraz ileri sarıyorum, Lyon maça çıkarken 1998’den sonraki en uzun galip gelememe serisindeydi (6). İşin enteresanı, Troyes bayağı klas golle 1-1 de yaptı, ama yetmedi. Şimdi sorular şöyle: Genesio ne kadar kalacak? Aulas başkan Newcastle’ın 22 milyon pound’luk Lacazette teklifini kabul etti dendi, yeniden yapılanmaya mı gidilecek? Beauvue’yü İspanya’dan istiyorlar o n’olacak. Ya bu Fekir niye dönmedi?
  • Beklenti üstücülerin maçında Angers kazandı. İngiliz medyası “Yes We Caen” haberi yaptığından beri takım kazanamıyor. Son 10 maçta da 2 galibiyet. Angers, Caen’den daha ısrarcı çıktı. Bence şu an Avrupa’nın gündeminde olmalılar ve performans-taktik analizleri falan yapılıyor olmalıydı. Fransız Stoke City’si gibi takılıp Şampiyonlar Ligi’ne giderlerse futbol kırılır bence.
  • Monaco’ya helal olsun. Yenilmemeyi başarıyorlar, onu geçtim rahat ve zevksizce kazanacakları maçlara artık heyecan getirmeye çalışıyorlar. 2-0 geride kapattıkları ilk yarı sonrasında Ajaccio’dan bir puan aldılar. Ricardo Carvalho son 25 senede Ligue 1’da gol atan en yaşlı adam oldu. 37 yaş 7 ay. Monaco’nun Şampiyonlar Ligi’ne ihityacı var. Fransa Ligi’nin PSG’yi zorlayacak birilerine de ihityacı var. Noldu, Fransa’nın Monaco’nun Şampiyonlar Ligi’ne gitmesine ihtiyacı var. Ben bilmem, Jardim bilir.
  • Frederic Antonetti Nice’e de yenilmedi. Rony Lopes’i kiraladılar hafta içinde Monaco’dan ki geçen sezon onları taşıyan elemandı. Bu sezon taşıyan eleman Sofiane Boufal’se (5 gol 1 asist) yoktu ki onun yokluğunda zaten maç kazanmaları biraz zor. Ben Arfa da pek gününde olmayınca o maç beklenenden daha tırt geçti. Nice’in üste tutunması kritik, Monaco ve Lyon arasında duva örebilirler sezon sonuna iyi giderlerse.
  • St. Etienne, tarihinin en kötü deplasman performansını yakaladı. 6 maçtır deplasmanda kaybediyorlar. Nantes-St. Etienne maçında üç gol olmaması gerekiyordu, şimdi bildiğim bütün değerleri yeniden analiz etmem gerekecek. Kolbeinn Sigthorsson falan gol attı, o tip saçmalıklar yaşandı. Geyik bir yana, Ruffier ve Perrin ikilisi aynı anda 11’de değilse St. Etienne için en kötü şeyler başa gelebilir. Nantes’a yenilmek gibi.
  • Mevlüt Erdinç evine döndü. Evi dediğim Fransa. Guingamp’la çıktığı ilk maçta Marsilya’dan puan aldılar. Hala düşme hattında Guingamp ve Troyes düştüğü için bir takım kaldı geriye. Hep dediğim gibi, Reims düşmezse futbol yeniden yazılsın. Neyse, Marsilya son 7 lig maçını kazanmıştı Guingamp’a karşı. Evindeyse 8 maçtır kazanamıyor artık. Velodrome bomboştu ki Fransız futbol hesapları “Ya Velodrome niye boş” falan diye tweet attılar. Beyler, iki sezondur içeride kamyonla puan kaptıran takımı izlemeye mi gelsin üçbeş kuruş kazanan mağribli kardeşim?
  • Toulouse ve Bordeaux deplasmanda kazandı, haftanın keyifötesi maçında da Rennes evinde Lorient’la 2-2 berabere kaldı. Montanier’nin sonu diyorlar bu maç için. Marcelo Gallardo gelecekmiş. Rennes çok güzel izlenir öyle bi şey olursa.
  • Haftaya Derby du Rhone var. Ama takımlar o kadar kötü ki, siz Caen-Marsilya izleyin. Güzel olmama ihtimali yok.