Skip to content

Ligue 1 Notları S02E01

  • Efsane geri döndü. Efsane olmasa da belli bir etkisi olan bi yazdı. Tamam, değildi.

“Rudi Garcia’nın Fulham’ın Anguissa’ya 25 milyon verdiğini duyduğu an”

  • Marsilya takır takır. Payet kariyerinde Toulouse’a karşı 12. golünü üretti, 4 sene sonra Ligue 1’da bir maçta iki gol birden attı. Hala forvetleri üst seviye değil, orta sahadan gidenler var ve onların yeri doldurulmalı fakat ön taraf gerçekten çok ritimli. Rudi abime helal olsun, Ocampos’tan takım oyuncusu çıkardı. Gerizekalılığını iyice sildi nemli bezle. Toulouse’a da – daha sezonun başındayız evet ama – kolaylıklar diliyorum. Yani orta saha ve savunma merkezi o kadar kötü kalmış ki Marsilya’ya karşı… İyi yine 4 yemişler. Alain Casanova’ya sabırlar. Üç sene sonra geri döndüğü takımı ligde tutar umarım. İyi hocadır, kalitedir.
  • Monaco, Nantes’a bile topu bırakabildi. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu takım 3 sezonda 550 milyon euro’luk oyuncu sattı ama aynı taktikle, aynı anlayışla devam edebiliyorlar. Bence çok değişik bi olay. Tabii sezon başında Leonardo Jardim “Ya kardeşim Fabinho’yu satıp yerine 17 yaşında adam alıyoruz. Tamam satalım satalım da ayıp oluyor” demişti. Oyuncu istiyor ama öyle klasik gençlerden değil, kompetitif olan, halihazırda top oynayan. Yetiştirmelik değil. Yoksa biliyor ki Marsilya geliyor, Lyon zaten iyi. Neyse. İki tane sezon başı hazırlık maçı izledim Monaco’da, ikisinde de Rony Lopes muazzamdı. Sezon açılışını da onun yapması iyi. Faktör olarak, Samuel Grandsir’in oyuna girip iki asist yapması da olumlu. Transfer dönemi Monaco için bitmiş olamaz, o yüzden geniş geniş değerlendirmeyi sonraya bırakacağım. Nantes için yalnız çok sevindim. Evet, takım neredeyse hala aynı, çok bir şey vadeden bir kadro değil ama son 3-4 sezonda sürekli 0-0 bizim olsun, belki bi tane atarız diyen hocalarla oynamışlardı. Bu sezon sanıyorum biraz daha keyif verecekler. %67’lik topla oynama yüzdesi tutturdular, son beş sezonda bunu ikinci kez yapmışlar 2016’daki Caen maçı sonrası.. Bunda Monaco’nun etkisi var evet, ancak bunları pozisyona da çevirdiler. Hadi bakalım Cardozo.
  • Angers, Toko Ekambi’yi satınca gol yemez ama atamaz da dedik, 3 atıp 4 yediler. Ligin yeni takımı, Umut Bozok’un 11 başladığı Nimes’den 1 kişi fazla oynadıkları son 11 dakikalık bölümde 2 gol yiyecek kadar dağınıktılar. Maçın olayı da Nimes’in yeni transferi Denis Bouanga’nın adının yanlış yazılmasıydı galiba. Bonservis veriyorsun, 10 numarayı veriyorsun, ismini yanlış yazıyorsun. Maurizio Sarbi.
  • Vieira’nın bize ne vereceğinden emin değilim. Allan Saint-Maximin, Pierre Lees-Melou ve Bassem Srarfi’yle maça başlayan bi takımın bize ne vereceğini biliyorum ama, 0. Nice’in bi forvet sorunu var. Balotelli gitti, gidecek, vedalaştı, Marsilya’da görüşüyor falan derken Nice’le antrenmanlara çıktı yine. Bu takımda olması 20 gol atması demek, şu ana kadar hep böyle oldu. Fakat bu kez Balotelli’yle mental olarak ilgilenebilecek tecrübede bi adamla mı çalışacak, ondan emin değilim. Belki de dönmemesi hem onun için, hem de Vieira için daha iyi karardı. Neyse ne diyordum, Nice’e zaman lazım. Reims’e karşı tam forvet olmayan Srarfi en önde başladılar. Bakın, 19 gol pozisyonu var, hiçbiri neticelenmiyor. Tamam ön taraf hareketli, tamam hala çok enerjik bir orta saha var da, yok abi bitirecek adamın. O yüzden oraya biri lazım. Anthony Modeste diyorlar. Uçak olur uçak. Ya regen kaleciyle oynayan takıma gol atamadınız. Fotoğraf gerçek :/

BURAYA REKLAM ALINIR

  • Yazmayalı çok uzun zaman oldu, hatırlayamadım şimdi iki fotoğraf üst üste geliyor muydu diye ama gelir, niye gelmesin. Muhabbet ediyoruz. Şimdi Mendy’nin altında gördüğünüz bu foto Lyon-Amiens maçının zemininden. Sezon açılışı öncesi Groupama Stadyumu’ndaki Berkay konseri maalesef zemini bu hale getirmiş. Geyik bi yana, Strasbourg maçına kadar toparlayacaklarmış. Kum değil mi abi o? Maç dönersek, Genesio Dünya Kupası oyuncularını erkenden koymamayı tercih etti. Bu tabii “Ooo demek Fekir gidici” olarak yorumlandı da, değildir öyle. Fekir’siz ön tarafı yine beğendim ben. Özellikle Tousart’ın iyiden iyiye beyler ben gerideyim siz gidin’ci adam olması, Ndombele ve Aouar’a böylece sağlam bi hücum şansı tanıması ön taraftaki akışkanlığı artırıyor. Bu arada, savunmada Dubouis’yı çok beğendim ben. Bedavaya muazzam adam kapattı yine Aulas. Amiens’ın da düşmemesi için bi sebep göremedim ilk maçta. Bu arada sezon başı kampına haber vermeden geç gelen ve özür de dilemeyen Memphis son 10 Ligue 1 maçında 18 gol oldu. United bunu da 100’e geri alır böyle giderse.
  • Stephane Ruffier-Loic Perrin-Neven Subotiç dünyanın en St. Etienne üçlüsü. Söyleyeceklerim bu kadar. Değil. Kombouare hocam mağlubiyetle başladı :/
  • İlk maçında ben Umut Bozok’tan bir şeyler bekliyordum, Zeki Çelik, Lille’de sezonun ilk asistini yapıp bir de haftanın kadrosuna seçildi. Harika oynamış. Lille’in son sezonları felaket. Borçlar, düşmekten son anda kurtulmalar, Bielsa’ya ödenenler falan… JP Morgan 60 milyon euro vermiş bu arada Lille’e. Elleri rahatladı yani. Zeki’nin yanında Nicholas Pepe’nin performansı da müthiş. Yani bedava kalan bu adama Lille’den başka kimse nasıl sulanmadı anlamıyorum. Son 7 Ligue 1 maçında 5 gol, 3 asist oldu. Seneye bi 30 milyona Bournemouth’u var onun galiba.
  • Michel der Zakarian’la ilgili konuşmak istemiyorum.

“Şu köşdeki tekele gidip bi tane Marlboro Slim alıyosun, Gigi abim yolladı diyosun, ben sonra veriyorum”

  • Tuchel’in ilk maçı çok şaşaalı oldu ama, yedekli Monaco’ya karşı alınan Süper Kupa’nın kimseyi ilgilendirdiğini sanmıyorum. Yalnız şöyle bir şey var, PSG-Caen maçı sezonun ilk haftasında olmasına rağmen PSG’de “Bitime 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden PSG” oyunu ve havası vardı. Bu iyi mi kötü mü emin değilim. Çok garip geldi bana. Ha tabii, bir saçmalık olmazsa elimizde bitime 38 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş bir takım var. PSG tarihinin en yaşlı oyuncusu Buffon abi muazzam toplar çıkarmış. Gitmek istediğini belirten ve kontratının sonuna kadar beklemesi söylenen Rabiot gol attı, ilk 11’de 5 PSG altyapılı oyuncu vardı, 82’de giren George Weah’ın oğlu Timmy Weah da 7 dakika sonra gol attı. Jean ve Youri Djorkaeff’ler sonrasında gol atan ikinci baba oğul olmuş Weah’lar. Yalnız bu Timmy çok değişik bi eleman, hem PSG için, hem de 18-20 yaş arası acayip bi havuz yakalayan ABD milli takımı için.
  • Patrice Garande’ın Caen’i, seni özleyeceğiz.
  • Dikkat ettiyseniz Bordeaux’yu sallamıyorum artık.
  • Haftaya Umut Bozok’un golü var Marsilya’ya. Hissediyorum. Umarım hocası çıkarmaz 11’den. Monaco-Lille de çılgın bi şey olacak. Lig dinamikleri doğrultusunda da Guingamp’ın PSG’ye güzel bi hoşgeldin yapması lazım. Saygılar.