Skip to content

Ligue 1 Notları #12

f4605

  • En az gol atılan ikinci Pazar günü oynandı Ligue 1’da. 3 maç, 2 gol. Onlar da ite kaka.
  • Lan, evet, lan, Rennes ne zaman büyük takımın Şampiyonlar Ligi maçını düşünerek yedeklerle çıktığı ve kazandığı deplasman oldu? Aurier stoper, Lavezzi en uçta oynadı, Verratti, Motta, İbra, Cavani, Luiz yok, tertemiz 1-0 kazandı PSG. Hayır işin garibi, Rennes’in tek güzel özelliği PSG’den sonra boş geçtiği maç olmayan tek takım olmasıydı, artık o da gitti. Bir not daha, PSG bu sezon 13 deplasman golü attı, hepsi de ilk yarı. Kilitliyorlar. Blanc, hadi şimdi aynısını Madrid’de de yap bakalım. Adamsan. Bakın değildir demiyorum, adamsa yapsın.
  • BİZİ DİNLEYENLER YİNE KAZANDI. Fazla yoruma girmiyorum, Monaco-Angers gerçtekten 1-0 Monaco galibiyeti diye bağırıyordu, bağırdı. Al, bak, geçen haftadan.Görüntü 1
  • Robert Beriç güzellemeleri devam ediyor. St. Etienne’de forvet bitmez. Aubameyang’la başladı, onunla başlayan iyi paraya okutma olayı Gradel’le devam etti bu sezon, Beriç de böyle devam ederse Premier League’in ortalarından birine gider güzel paraya. Guegan’ın elindeki kötü kadrodan bahsetmiştim, o kadro çok yanıltıcı skorlar aldı ama yavaş yavaş yerine geliyor. Son dört maçını kaybetti Reims ve düşme hattı Troyes hariç toparlanmaya başladı. Ciddi bir problem yaşayabilirler. Neyse ki iki takım düşüyor, biri Troyes.
  • Troyes gerçekten düşüyor. 12 maçın sadece üçünde gol atabildiler ve net şekilde dipteler. İçeride ya da dışarıda fark etmez, oynayamıyorlar. İşin kötüsü, bu hafta tek tutunacak hücum dalları Corentin Jean kırmızı kart gördü ve Lorient-Lille maçlarını kaçıracak. E bu takım nasıl gol atacak? Neyse, sevgili Lyon, geçen sene en az 4 atacağın senaryoları son 10 dakikada gelen penaltı golleriyle geçiyorsan, bu sezon ilk üçe tamam olman lazım. Koca kulübün Arsene Wenger olması, ki onun da kalitesizi olması hakikaten anlaşılmaz. Ya Lacazette ve Fekir’in geçen sezon yaptıkların yapması kesin miydi bu sezon? Değildi. Bak, Fekir Ocak’ta dönüyor, Lacazette 14 maçta 3 gol atabildi. Alsanıza oraya doğru düzgün bi adam… Olan lige oldu. Blanc’ın çiftliğine çevirdiler. Lyon’un şu hafta aldığı 1-0 bence en az mağlubiyet kadar iç karartıcı. Ha hakkınızı teslim edeyim, Avrupa’da bu sezon 11 maç oynayan takımlar arasında 8 maçtı gol yemeden geçen yok. Büyük liglerde.
  • Jimmy Briand bu hafta 19. saniyede Lorient’a attığı golle Guingamp tarihinin en hızlı golünü attı. Sonra Moukandjo da 90+’da attı, maç 2-2 bitti. Ya bu ikisi hakikaten güzel takımlar. Zayıf kadrodan üst düzey verim alan genç hocaları var, beklenti üstü oynadıklar futbol var, gol bulmakta sıkıntı çekmiyorlar. Daha ne olacak. Lorient biraz daha tutunursa üstlere, kalıcı olabilir.
  • Caen Nisan’dan sonra ilk kez iki maç üst üste gol atamadı. Nantes’a yenilmeleri süprizdi, görüp artırdılar, bir de Bastia deplasmanından mağlup ayrıldılar. Bu takım, geçen sezondan beri söylüyorum, hakikaten ilk beşi hak ediyor futbol olarak. Şu an oradalar, ancak Marsilya, Monaco ve hatta Nice o kadar uzakta kalmaz uzun süre. Biraz ritim lazım. Bastia da 8 maç 4 galibiyet 3 beraberlik ha. Valla helal.
  • Ya bu Lille’e lanet olsun. Her maç bir şey olacak diye izliyorum, izlediğim 4 maçı da 0-0 bitti adamların. 12 haftada 4 tane 0-0, 4 tane 1-0’lık maçı var. Senin oynatacağın topa be Renard… Artık kusura bakmayacaksınız.
  • Lorik Cana Marsilya’ya ilk kez kaybetti. 4 galibiyet 1 beraberlikle çıktı Pazar günü ama Nantes’ı N’Koudou’yla geçti Marsilya. Mayıs’tan sonra ilk kez iki kez üst üste maç kazandılar ve 12. sıraya geldiler. İşin enteresan yanı, tarihlerinin en kötü başlangıçlarından birini yaptılar ama Şampiyonlar Ligi potasından alt tarafı 7 puan uzaktalar. Ve eğer böyle oynayacaklarsa, yıl sonuna kadar tek zor maçları var, St. Etienne deplasmanı. Olabilir yani.
  • Bordeaux yönetimi AJACCIO’YA 2-0 KAYBEDEN Sagnol’ü görüşmeye çağırdı. Toure’ni de al, defol git diyebilirler. Ya şehre stadyum yapıldı, adam vicdan azabı gibi top oynatıyor, gerçekten helal olsun. Müthiş denk getirdi.
  • Haftaya Derby du Rhone var. Lyon içeride Zenit, St. Etienne Dnipro maçı sonrası oynayacak. Zenit’ten alınacak bir mağlubiyetle Fournier hafta sonu dağılabilir. Hafta içi bayağı belirleyici.