Skip to content

Ligue 1 Notları #22

Görüntü 1

WTF?

 

  • Salü.
  • Paris cephesinde değişen bir şey yok. Kısa bir beraberlik arasının ardından Angers’le 6. maç üst üste kazanma serisini buldu yine PSG. Liderin 60 puanda olduğu, ikincinin ise 40’ı henüz görmediği ucube bir lige dönüşmüş durumda Ligue 1. Keyif var belki ama alt bölümde. Şimdi Blanc’ın esas amacı 89 puanlık rekoru kırmak olacak herhalde. Lig TV’de maçı anlatan Ali Kırçıl’la konuştuk dün, “Ya Angers’li oyuncular PSG’nin nasıl geleceğini, pasın kimden nereye çıkacağını bile biliyor ama bir şey yapamıyorlar, üçüncü bölge setleri o kadar iyi heriflerin” dedi. Bağıra bağıra geliyor PSG, Chelsea eşleşmesinde Hiddink’in düşüneceği çok şey olacağı açık. Lyon – Marsilya berabere bitince 22. hafta sonunda ikisinin toplamı kadar puan almış oldu PSG. Sapkınlık. Ayrıca son 17 iç saha maçından 2’den az da atmamışlar. Double folie.
  • Lyon – Marsilya’nın keyifsiz geçme ihtimali yoktu çünkü henüz ikisi de takım değil. Hala. Maçın notları şöyle; Lyon oynadı, Marsilya 2 sene önceki PSG maçından sonra ilk kez bir devreyi %35 topa sahip olma oranının altında bitirdi (%32), ama gelin görün ki maçın son 10 dakikasına önde girdi. Ha, Mandanda transfer yapmak için canını dişine takıyor şu anda, dün de Stephane Ruffier’yi görüp 8 kurtarışla artırdı. You shall not pass yaptı. Lacazette’in kariyeri eriyor, ona çok üzülüyorum. Tamam sakatlık yaşadı ama, geçen sene de 1 ay yok olduktan sonra aynı ritimle dönebilmişti. Kafada bir şeyler yok olmuş. En büyük problem bu. EURO 2016’yı olur da kaçırırsa büyük rezillik olur, toparlanamaz.
  • Reims St. Etienne’den puan çaldı mı desem, galibiyeti kaçırdılar mı desem? Reims 12 şut attı, 3’ü kaleyi buldu. Ruffier kaleyi bulan son 12 şutun 11’ini çıkardı. St. Etienne’i Ruffier koruyor. Bu kadar şut imkanı verip, bu kadar kısır top oynarlarsa ben Avrupa’a bile gidebileceklerini sanmıyorum. Reims ya, Reims nası 12 şut çeker sana? Onu geçtim, bu sezon 6. kez ilk yarıda kaleyi bulamadan devreyi bitirdiler. Bence korkunç bi olay.
  • Troyes’un kurbanı Lille seyircisi oldu. Kim bilir kaç bahisçi kendini kesmiştir ya. Ama gelenektir, bu kadar süre galip gelemeyen takım bir yerde kazanıp herkesi patlatır. Lille deplasmanında gelen galibiyet bence Lille’in sezonunun güzel özeti oldu. İlk yarıyı kazanıp, ikinci yarı 3 gol yediler. Ha Troyes kalır mı, yok canım.
  • Monaco düşeni bulmuşken tekmelemeye doyamadı. Bu sezon içeride ilk kez 2 golden fazla attıkları maçta Toulouse’u haşat ettiler. Ben Yedder’i isteyen Premier’ciler var. Onda da Lacazette sendromu çıktı, bir an önce gitmezse asla gidemeyebilir. Toulouse’un toparlanması pek mümkün görünmüyor zira. Toparlanmak dediysem, eskisi gibi ilk 5’e oynamaktan bahsediyorum. Ha bu arada, Subaşiç son 5 penaltıda 4 kurtarış yaptı. Ne kaleciler var ligde be.
  • Lorient’a üzülsem de Nice’in bu haftaki galibiyeti özellikle Koziello’nun oyunu sebebiyle haklıydı. Ben Arfa’dan rol çaldı “Minik-Fransız” ve gol-asist yaptı. Nice tekrar ritme girdi ve öyle görünüyor ki, diğer takımlar da aşırı kırılgan olduğu için deplasman performanslarını yükseltmelerine gerek kalmayacak. Böyle de Şampiyonlar Ligi yapma ihtimalleri var. 750. lig galibiyeti oldu bu Nice’in. Hey maşallah.
  • Nantes – Bordeaux gibi korkunç bir şey vardı bu hafta. 2-2 bitmiş. Goller 1-30-85-90. Arada hiçbir şey yok.
  • Caen reyis maç kazandı. Julien Feret’nin de kontratını uzatmışlar. Bu haftayı mutlu kapatıyoruz.
  • Haftaya iki olay mühim. Biri İbra’nın Fransa’ya geldiğinden beri en çok gol attığı takım olan St. Etienne deplasmanına giden PSG, diğeri de Angers – Monaco. İbra o St. Etienne savunmasına 2 tane atar sanki. Marsilya da eşek değilse 2-1 falan kazanır. (ama eşek)