Skip to content

Ligue 1 Notları #21

  • Yeter PSG’yle başladığım. Güzel olmasa da 100. Derby du Rhone vardı. İki hafta önce kendisinden iki lig altta oynayan bir oyuncunun penaltısını kurtardıktan sonra üzerine yürüyüp “Hadi bakalım git evine de Perşembe günleri beni Avrupa Ligi’nde izlersin” diye uyuzluk yapan Ruffier maçın adamı oldu. 5 Kurtarış, 3 başarılı hava top müdahalesi ve 1 atak kesme gibi istatistiklerle gol yememeyi başardı yine. Geçen sezon ilk devrede sadece 6 maçta gol yemişti, bu sene takım savunması o kadar iyi değil ama Ruffier hala çok iyi. Lyon Şampiyonlar Ligi potasından dahi 5 puan geride. Galiba bütün olay Fekir’miş, Lacazette sadece gol atıyormuş. Oyunu açabilmek için uzun süredir kendisinden çok pipisi konuşulan Valbuena da 5 Aralık’tan sonra ilk kez oyuna girdi ama bi halta yaramadı. 1 sene içinde böyle düşüş yaşamak için geçen senenin aslında ipliğe bağlı gitmiş olması gerek valla. Eminim geçen sezonki ikinciliği de, bu sezon Şampiyonlar Ligi oynadıklarını da unutmuşlardır.
  • PSG’ye döneyim madem. Toulouse’dan zaten pek bir şey beklemiyordum ama az kalsın rotasyon başına iş açacaktı Blanc’ın. Hafta içinde Lyon’a kupada tam kadro oynayıp 2-1’le zar zor kazandılar, ki ben rotasyon bekliyordum, Toulouse maçına iki orta saha ve iki kanat rotasyonuyla çıktılar. İşin garip tarafı, maçı geçtim, rotasyonda Cavani yok. 19’da Pastore’nin sakatlığı nüksetmese gireceği de yoktu muhtemelen. Toulouse’un 20 maçtır içeride gol atma serisi PSG karşısında bitti, İbra ligde 16’da 16 yaparak morları düşme potasına itti. Güzel kafiye oldu, burada kesiyorum. Bu arada Cavani galiba şundan dolayı giremiyor kadroya.
  • Haftanın maçı olmasını beklediğim Caen-Marsilya fena olmadı. Ben daha kompetitif bir Caen bekliyordum ama formları felaket şu anda. 6. maçı da üst üste kazanamadılar. Yılın en iyi transferlerinden Georges Kevin N’koudou Marsilya’nın lig tarihindeki 500. golünü attı, Barrada üst üste 2. asistini yaptı. Şimdi iyi güzel ediyorsunuz da, içeride maç kazanamadan Şampiyonlar Ligi’ne gitme şansınız yok, orası çok açık ve net. Mandanda, N’koulou, Batshuayi ve Alessandrini’nin ayrılabileceği, en iyi ihtimalle önümüzdeki sezon takımdan ayrılacakları konuşuluyor. Michel hafiften bir şeyleri toparladım derken seneye elinde bombayla kalabilir. Thauvin’ı kiralamaya çalışıyorlar, neye yarar bilmem.
  • Haftanın en kritik maçında Ben Arfa çıktı, Angers’i yendi. Fiziksel olarak ilk devre ayıptır söylemesi anasını bellediler Nice’in, ancak herkes noel tatiline giderken özel hocayla çalışan Ben Arfa, Angers’i ikinci yarı dövdü. Bunlar da insan Ben Arfa, az sakin. Angers bir şekilde her maç ben varım diyor. Edilgen falan değiller. Sezon başında bir tane klasik Fransa Ligi driplingçisi bulup monte etmiş olsalar, mesela Caen’den ayrılan Nangis’i falan kapsalardı acayip olacaktı. Neyse, hala ilk üç.
  • Rennes’e bi hal geldi. Montanier artık yönetimin teknik direktör bakmaya başladığını duyunca seriye bağladı. Ha tabii Troyes’u yenemeyeni dövüyorlar orası ayrı da, 2-0’dan 4-2 bayağı büyük iş yine de. Troyes’un feshedilmesi lazım. Portekiz’de Tondela, Hollanda’da De Graafschap, İtalya’da Verona. Bunları düşürelim, herkes temiz temiz oynasın. 15’te 2-0 yapınca bi ritim düşürün ya. Bi sakin olun, top tutun. Lyon deplasmanında da 1-1’i bulup sonra 3 tane daha yemişlerdi. Hayır işin garibi yeteneksiz bi takım da değiller. Yalnız şu artık bir istatistik, tarihte Ligue 2 şampiyonunun Ligue 1’da gösterdiği en kötü performansı izliyoruz. İğrenç. Bu arada, Rennes en son 2012’de 2-0 geriden gelip kazanmış. Kime karşı? Troyes gene. 3-2.
  • Monaco Lautoa’nın (galiba) sezonu kapattığı Lorient’ı 2-0 geçti. Kone’nin Premier League’e geleceği konuşuluyordu, artık Lautoa da gidince mümkün değil öyle bir şey. Bu arada Premier League neden Ligue 1’ı soymaya çalışıyor anlayabilmiş değilim. Devre arası yine en az 10 tane Ligue 1>Premier League transferi okudum. Neyse, 5 büyük liglerden birinin ikincisinin sadece 5 şut attığı bir maç. Manchester taraftarı bir maç Monaco’yu izlesin, Van Gaal’i öpücüklere boğarlar yeminle. Jardim’in bundan sonraki dört maçının üçü içeride. Angers deplasman ve Nice içeride. Tam tersinin olmasını acayip isterlerde ama buradan sağ salim çıkarlarsa ikincilik ve direkt Şampiyonlar Ligi garanti olacak. Çok kritik bir yere giriyorlar.
  • Nantes’ın son iki maçında yedi gol oldu. Michel der Zakarian nasıl uyuyorsun geceleri be dayı? Maçlarında gol oluyor aloo!
  • Haftaya Lyon-Marsilya var. Lyon stadı geçen gün açtı ama Marsilya maçı alırsa taze taze yıkar Bad Gones orayı.