Skip to content

FPL’in Şifreleri #15

TOPSHOT-FBL-ENG-PR-WEST HAM-SWANSEA

#FPL üzerine son kez kalem oynattığımızda zirveyi görmüştüm. O günden bu yana serbest düşüşüm sürüyor. Belki de bu seriye kaldığı yerden devam etmemiz gerekiyordur…

Haftanın bankosunun Liverpool olduğunu düşünüyorum. West Ham berbat durumda. Jonathan Liew,1 5-1 kaybettikleri Arsenal maçı sonrası şöyle bir şey yazdı: Bilic, hastalığın teşhisini koyan ama buna yönelik tedavisi olmayan bir doktoru andırıyor. Bence İngilizler, Bilic’ten hoşlandılar. Alışık olmadıkları farklı bir sıcaklıkla ve samimiyetle konuşuyor. Sanırım doğru ifade şu olacak: Onun acısını hissediyorlar.2 Bilic, bu sezon gerçekten acı çekiyor. Onu saha kenarında veya maç sonu açıklamalarında bir kez olsun izlediyseniz, ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Mesela Liew maç sonundan şu diyaloğu yazmış:

– Bay Bilic, eğer Anfield’da şok bir galibiyet alırsanız tüm sezonu değiştirebilirsiniz.
– Gerçekten mi?

Bunu söyledikten sonra yüzünde alaycı bir inanmama ifadesi belirmiş ve sonra da kahkahayı basmış. Bir Klopp kahkahasından ziyade, kendi durumuna acıyan birinin kahkahası olmalı. Bilic, önceki sezona kıyasla hem antrenmanlarda hem de maçlarda daha az çalıştıklarını, oyuncuların adanmışlıklarının istediği düzeyde olmadığını söylüyor. Çok kolay gol yiyor ve çok kolay dağılıyorlar. Liverpool’dan sonra iç sahada Burnley ve Hull’la, daha sonra da deplasmanda Swansea ve Leicester’la karşılaşacaklar. Ligin en kötü takımlarının toplandığı, harika bir fikstür. Burada da toparlayamazsa, Bilic ne yazık ki kovulacak.3 Bu maça dair son bir not da şu: Adam Lallana ilk 11’e geri dönüyor. Bu da tek başına Liverpool’u bir adım önde görmek için gayet haklı bir sebep.

fpl

Şu anki form durumlarıyla, Alexis Sanchez veya Diego Costa’dan başka birini kaptan yapmayı aklımdan geçiremiyorum. Ben Alexis’i seçeceğim, Tony Pulis’in bir sürpriz yapmasından korkuyorum. İkisini de düşünmeyenler için de, yani eğer böyle birileri varsa, Hazard’ı, Defoe’yu veya Firmino’yu öneriyorum.

Agüero’nun geçtiğimiz hafta yaptığı şeye hâlâ çok kızgınım. Yaptığı harekete değil, sanırım böyle bir şey yapmasını çok da haksız görmüyorum, ama kaptan yaptığım haftada o golleri kaçırmasına, sonra da gidip son dakikada kırmızı kart görmesine çok kızdım. Sonra daha kötüsü oldu. O kızgınlıkla hemen o gün Austin’i kadroya katmamdan beş gün sonra, Southampton’ın Avrupa Ligi maçında, Austin’in galiba omzu çıktı. Bu oyuncuları almayın. Coutinho’nun fiyatı hızla düşüyor, umarım onu da çok geç olmadan satmışsınızdır.

Kelepir oyuncu olarak Matt Phillips’i (5.4) ve Wilfried Zaha’yı (5.4) takip ediyordum. Çünkü Agüero’yu satmadan önce orta sahada tam da bu fiyat aralığında birine ihtiyacım vardı. (Artık yok.) Savunma için de Middlesbrough’dan bir oyuncu bulundurmanın çok faydalı olduğunu düşünüyordum. Ama yine yanlış ata oynadım ve gidip üç hafta önce Friend’i (4.4) aldım. Tabii ki sakatlandı. Siz aynı fiyattan Chambers’ı alabilirsiniz. Eğer ucuz bir forvet arayışındaysanız da, son birkaç haftadır Mini Drogba etkisi yaratan Anichebe’yi (4.7), hâlâ bu kadar ucuzken kesinlikle kaçırmamalısınız.

Kimler denemeye değer? Iheanacho, öyle tahmin ediyorum ki herkesin ilk aklına gelen oyuncudur. Peki Tottenham’ın art arda Hull ve Burnley ile iç sahada karşılaşacağından haberiniz var mı? Kane çok pahalı olabilir, ama Son değil. Fiyatı bir parça düşmüşken Rose da hiç fena seçim değil. Eğer çok pahalı bulmazsanız, Payet’i de değerlendirmeye alabilirsiniz.

Haftanın maçı Man United – Spurs olacak. Acaba Mourinho bu kez kazanabilecek mi?

  1. The Telegraph’ın aylık on bedava makale kotasının tamamını yalnızca ona harcamaya özen gösteriyorum. []
  2. They feel for him, diyemedim. []
  3. When West Ham finish mid-table next season, many fans will think they have gone backwards from this season. Point them to this: https://twitter.com/colintrainor/status/718159094390071302 []