Skip to content

Ligue 1 Notları #19

20151221-ai-se-toi-man-united-khi-van-gaal-bi-tong-co-9

  • Ulan iki hafta daha devre arasına gitmesek PSG resmen şampiyon olacak hakikaten ya.
  • Caen’i de dümdüz ettiler. Ligue 1 rekoru 2 sezon önce kırıldı PSG tarafından 89 puan, 8 beraberlik, 3 mağlubiyet. Bu sezon rekorlarını geliştirirler gibi, yarıyı 3 beraberlikle geçtiler. İşin garip tarafı şurası, o rekor kırdıkları sezon Monaco da 80 puanla ikinci olmuştu. Şimdi bakıyorsun, PSG dışında 75 puan bulabilecek takım bence yok. Kısfmet. Devre arası takımı bozmazlar, galiba bir tek Sirigu gidecek. Ama ben bütün sezonun Trapp’la gideceğini düşünmüyorum. Areola’yı geri çağır Blanc. Gol atmada sıkıntı yok gerçi. Sezonun büyük liglerde en fazla gol atan takımı, bu sezon büyük liglerde yenilmeyen tek takım, arkasındaki iki takımın toplam puanından 10 puan daha az almış durumdalar. Valla ben böyle sezon görmedim.
  • Nice korkunç bir maçtan sonra kazanmış. Şimdi överken iyiydi de, Ben Arfa’nın son 9 maçta skoru yok. O durduğu zaman takımın durması çok normal, ötekiler yetenekli adam değil, işçi. Bu arada sessiz geçirmiş hafta sonunu ama Montpellier’deki Casimir Ninga bayağı bayağı iyi.
  • Tık tık. Kim o? Hubert. Hangi Hubert? Fournier Hubert. *ÇAT* Lyon 1998’den beri ilk kez üst üste 6 maç kazanamadı Ligue 1’de. E yeter da, tadında bırak.
  • Randımanlı internete girebilsem valla St. Etienne – Angers 1.5 alt diyecektim. Özür dilerim. Evinizi arabanızı satıp ortada kalmadınız umarım. Belki son 10 maçın üçünü kazandı Angers, kadroya baksanız bir tane tanınacak ya da devrenin 11’ine girebilecek adamları yok ama kompaktlık böyle bi olay. Aha işte, ilk yarıyı üçüncü bitirdiler. St. Etienne’in düşmeli kalkmalı gidişi sanıyorum devre arası bir iki defansif katkıyla çözülür. Da yani Tabanou’yu yollayıp yerine gerçek bir öküz koymanın falan nasıl işe yarayacağını düşündü bu Fransız Mourinho çok anlamadım. Devre arası için Rosenborg’ün gol kralı Alex Soderlund’ü almışlar. Tam St. Ettenne’lik ayı topçu.
  • Sinirlenmeyeyim diyorum, mümkün değil. YA ULAN top oynamadan gelip, bir anda ikinciliği aldığın haftanın ertesinde, ligin ve hatta 5 büyük ligin en kötü 4-5 takımından birine karşı, uzatmalar dahil toplam 92 dakika bir kişi fazla oynadığın takıma karşı, TROYES’a karşı nasıl gol atamıyorsun Monaco, rica edeceğim. İşin önemli yanı şu, adamlar 14 maçtır gol atıyor, en uzun serileri bu. Yani şu maçta kesilir mi bu seri? Troyes da Fransa Birinci Futbol Ligi tarihinde ilk devrede maç kazanmayı beceremeyen tek takım olarak tarihe geçti. Büyükler falan neyse de, Toulouse, Reims, Guingamp, Bastia falan bari yanlışlıkla birini yeneydiniz.
  • Lorient Nantes’la oynadı. Normalde Nantes maçlarını Arsenal oynasa izlemiyorum ama Lorient’ı da, takımı da, hocayı da seviyorum. İlk devre Avrupa Ligi’nin 3 puan gerisindeler. Olur da devre arası bir kelepir stoper bulurlar, işte o zaman bayağı iyi olurlar.
  • Bu bayağı garip istatistik bence. Bordeaux lig tarihinde  içeride Marsilya’ya hiç yenilmemiş. İçeride top oynamazken, dışarıda muhteşem oynayan Marsilya da beceremediyse bu Bordeaux’yu yenmeyi, artık klasik futbol lanetleri arasına girer bu. Da işin ilginci Marsilya yenilmemeyi öğrendi. Michel şimdi devre arası kampında herkesi silkeler, içerideki taraftarı da geri kazanırlarsa ilk 4 olur. Yalnız geçen sezonki acayip olaydan sonra Bielsa’nın göremediği Şampiyonlar Ligi’ni Marsilya Michel’le görürse de bu adama helal olsun be.
  • Rennes ve Lille’i biraz kendi hallerinde bırakınca toparlıyorlar galiba. Öyle yapayım.
  • İki hafta ara var. Tamam belki PSG şampiyon ama düşme hattının hemen üstündeki Reims ile UEFA Avrupa Ligi potası arasında 7 puan var. Sezon sonu yine final maçlarına kalsa da keyiflensek.