Skip to content

Ligue 1 Notları #31

GERMANY SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Talking to me?

  • Efendim biz Monaco’dan geliyoruz, öyle boş insanlar da değiliz. Vadim abimin selamı var. Monaco şampiyon falan dinlemedi, 150 kişilik defanslarıyla savunup, 150 yaşındaki golcüsüyle bastı geçti PSG’ye. En son 2014 Mayıs’ta Rennes kazanmıştı burada, ki o dönemde de PSG şampiyonluğu garantilemişti, şimdi Monaco seriyi bitirdi. PSG’de konsantrasyon bitmiş. David Luiz’in en konsantre hali bile hataya müsaitken şu durumda normal bi performans çıkarması namümkün. İbra da biraz salmış kendini gideceğinden dolayı galiba. Cavani desen gol atabilmek için kendini ve pozisyonlar çok zorluyor… Blanc takımın aklı Verratti ve motoru Matuidi’yi ilk 11’de çıkarmadığı her maçta buradan sonrası problem. Jardim maçta daha önce hiç oynatmadığı Jemerson’u kullandı. Yani sezon başı genç bir stoperi 10 milyon yöroya alıyorsun, Mart ortasına kadar oynatmıyorsun ve Parc des Princes’te ilk 11 çıkartıyorsun. Bayağı da iyi oynadı hakikaten. Moutinho’suz, Silva’sız bu maçın ikinci yarısını böyle presle ve böyle randımanlı top kullanarak oynamak güzel iş. Bu arada bu Kylian Mbappé çok fazla yetenekli.
Görüntü 1

Bu ne bu?

  • Durun az geri sarayım. Michel kendini öldürtmek istiyor sanırım Marsilya taraftarına. Son 5 iç saha maçı 1-1 bitti Marsilya’nın, bunu da kazanamamaya yemin ederek çıktılar. Ulan tamam Ousmane Dembele’yi zaten kimse tutamıyor da,savunmayı öne çıkarmak nasıl bir gerizekalılık? Bu üstteki foto kaptırılan bir top değil, bayağı bayağı Rennes savunmadan çıkıyor. Sio, Dembele ve Grosicki gibi tek işi savunma arkasına gidebilmek olan üç adam, onlara top atabilecek Gourcuff varken hasta mısın sen? Bu arada maçın kalanına sonra döneyim, Rolland Courbis sadece Rennes’i coşturmadı, Gourcuff’ü da iyi çalıştırmış. Adam galiba Bordeaux’yla şampiyon olduğu dönemden beri ilk kez fit duruyor. Enteresan istatistik, Marsilya’ya iki gol attı bu hafta, Rennes formasıyla başladığı kariyerinde ilk Ligue 1 gollerini de o maçtan tam 10 yıl önce atmış. Enteresan. Ousmane üçüncü golü attığında büyük rezillik çıkacak devre arası dedim ama Thauvin futbolcu olduğu hatırlayıp 3-1 yaptı. Sonra milli takıma seçilmesinin tek sebebi Deschamps’ın Ruffier’den nefret etmesi olan Costil’den gelen hayvani hata “Lan” dedirtti muhtemelen ama Marsilya’da öyle bir savunma var ki şu yazıyı okuyanlardan 11 yapalım, kesin gol atarız. Dembele son 11 maçta 7 skor yaptı. Yaz dönemi elinde tutamaz bunu Rennes, o kesin, hiç değilse iyi para alsalar. Bence Martial’den fazla farkı yok, biraz bitiriciliği düşük. Tabii daha 18 yaşında. Son 25 senede Ligue 1 tarihinde en genç 10 gole ulaşan çocuk. Son olarak, Michel dayı, Marsilya tarihinde çıktığı maçların sadece %22’sini kazanan bir adamın yeri yok be.
  • Nantes’a bak sen ya. Formda Lyon’u 85’e kadar tuttular. Genesio geldiğinden beri bir şekilde oyuna sürdüğü Perrin’e yine güvendi, eleman da ilk Ligue 1 golünü attı, kilidi çözdü. EURO 2016 için istatistik yapmaya çalışan bir Lacazette var.  Son 8 maçta 6 gol 1 asist yaptı. Yetecek gibi durmuyor hele artık işin içine Coman girmişken. Bayağı enteresan, Nice ve Lyon son Şampiyonlar Ligi bileti için kapışıyorlar, Ben Arfa ve Lacazette de tek kişilik milli takım forması için.
  • Ben Arfa’dan gidelim. Bu sezon 100 üzeri başarılı driplinge ulaşan ilk Ligue 1 oyuncusu kendisi. Nice hakikaten bambaşka oluyor o oynayınca. Son 7 şutunun 5’i gol oldu. Bu maç bir de asist yaptı. Deschamps onu milli takıma almadığında basın mensupları doğal olarak nedenini sormuştu. Deschamps “Hatem iyi oynuyor ama son dönemde biraz istikrarsızdı sakatlıktan ötürü. Böyle oynarsa tabii alacağım” dedi. E alacaksın da Didier abim, kimi sorsalar “Böyle devam etsin, alacağım” diyorsun, kadro 23 kişilik. O nasıl olacak?
  • Caen saçma bir golle geriye düştü ama toparlandı Troyes karşısında. Feret varsa sıkıntı olmaz. Avrupa’nın gelmesi için gelecek haftaki Toulouse maçını da kazanmaları ve Toulouse’ü düşürmeleri gerekiyor. Oldu oldu, olmadı gelecek sezon artık.
  • St. Etienne 5 maç sonra kazandı. İlk yarısında hiçbir şey olmayınca içim geçmiş, bir açtım ki 3-0. Şaka maka Galtier’nin son şansıydı ve golün böyle bir maçta 74’e kadar gelmemesi ancak Galtier gibi bir adamı panikletmezdi. Nolan Roux 1 gol 1 asist, St. Etienne’in bu sezon attığı 36 golün 12’sini tek başına üretti. Geçen sezonki van Wolfswinkel faciasından sonra ilaç gibi gelmiştir taraftara eminim.
  • Ulrich Ramé Bordeaux’nun başında çıktığı ilk maçta 1-1 berabere kaldı, kendisine sabırlar diliyorum. Angers 7 maç sonra kazandı, hem de Lorient’a 5 attılar (en son 1977’de 5 atmışlar). Bu Cheikh N’Doye çok değişik bir adam, maç başına 6 hava topu alıyor. Dünyanın en anlamsız maçındaysa Guingamp deplasmanda Reims’ı yenip bi nevi düşmemeyi garantiledi.
  • Milli aradan sonra PSG – Nice var. David Luiz‘i bi de Ben Arfa‘ya karşı görelim.