Skip to content

Tecrübesiyle Nets

Sayılarla Raptors - Nets...

24 – 395

Lowry, Houston’daki ilk sezonunda yedek gardlık görevini üstlenirken 12 playoff maçı oynadı. Amir Johnson ise Detroit yıllarında, iki sezonda 8 playoff maçında 5 dakika ortalamayla oynarken, Nets’in beklenen ilk beşi kariyerleri boyunca toplam 395 playoff maçına çıktı ve bunların 16’sı hariç hepsinde ilk beş başlayıp mevcut takımlarının sayılı silahlarından biri görevini üstlendi. Benim de dahil olduğum “Nets bir şekilde atlar ya bu turu” kafasındaki insanların, “Tamam da kardeşim ne şekilde?” sorusuna cevaben ilk vereceği sayılar 24 ile 395 olmalı.1

17 – 4

Ross normal sezonda, 21 maçta 15 ya da daha üzeri sayı attı. Raptors bu 21 maçın 17’sini kazandı, kaybedilen dört maçın da, Cavs deplasmanı hariç, kaybedilmemesi gerekmiyordu. Nets’e karşı ise dört maçta, 40 şutta 43 sayı üretip, hiçbir zaman 15 sayıyı geçemedi. X-faktörün Terrence Ross olmasını bekliyorum. Garnett’in yavaş ayaklarının etrafına, ilerlemiş-yaşına-rağmen-Pierce hariç, vasat bir savunma ekibi serpiştirirlerse, bu sezon 81 maçın 41’inde tek faul atışı bile kullanmamış Ross’un, oyununu evirmesi ve potaya daha çok atak eden bir oyun yapısına bürünmesi gerekecek. Çocuklarla adamların ayrılacağı ayarda bir seri olmayacaktır; ancak Ross için harika bir test olacak.

10 – 14 – 2

Plumlee normal sezonda 24 maçta 22 ya da üzeri dakika süre aldı, Nets bu 24 maçın 10’unu kazanabildi. Ancak, kaybedilen 14 maçın sadece iki tanesi Brooklyn’de oynandı. Mason Plumlee’nin içeride ve deplasmanda oynanan maçlardaki performansları siyahla beyaz ayarında. Sezon başında pek de bir şey beklenmeyen bir çaylağın, sakatlıklar nedeniyle süre aldığında gösterdiği olumlu performanslarla, bu yaşlı takıma önemli bir boyut kazandırabilme potansiyelli bir oyuncu durumuna kadar yükselmesi büyük alkışı hak ediyor. Ancak, sezon başında pek de bir şey beklenmeyen bir çaylaktan, gün aşırı, her şehirde istikrarlı performans göstermesini beklemek de akıl dışı. İstatistik sitelerini kurcalayıp, farkı görebilirsiniz.

Sahaya getirdiği enerji ve atletizminin yanına, süresi ve kendine güveni arttıkça gelişen pick-and-roll sonunda bitiriciliğini eklediğinden beri, takımını sahanın bir tarafında bir kişi eksik oynatmıyor artık. Hatta, Garnett’in bu sezon bir türlü oturtamadığı orta mesafe şutlarını ve sezon sonunda kaybettiği maç ritmini de göz önüne alırsak, Plumlee’nin hücum tarafında daha makul bir silah olabileceği de ortada. Bu tarafın x-faktörü de Plumlee’nin Toronto’da göstereceği performansa bağlı olarak ortaya çıkacaktır.

3-4

Seri skoru tahminim. İki takımın da vasat savunma takımları olması sebebiyle çok yoğun olmasa da eğlenceli bir seri bekliyorum. Özellikle All Star arasından sonra sürekli irili ufaklı sakatlıklara rağmen beklenenden çok az sayıda maç kaçıran Lowry’nin, 7 maçlık bir seriyi normal sezondaki şairane performanslarına yaklaşan bir ayarda tamamlayamayacağını düşünüyorum. Sezona felaket girdikten sonra “ya aslında biz playoff’a kapağı bir şekilde atsak da olur” seviyesine evrilen hedefler Lopez’in sezonu kapatmasıyla yara alsa da Nets, sürekli bahsettikleri noktaya geldi. Garnett’in spekülatif durumu ve AK47, Mirza ve Blatche gibi kenardan gelen görev adamlarından hangi gün ne katkı alınacağı çok belirsiz olmasına rağmen, zor da olsa Nets’in turlayacağını tahmin ediyorum.

  1. Plumlee’nin başlayacağını düşünüyorum; ancak Garnett oynayabilecek durumda olduğu sürece, Kidd’in işler sıkıştığında Garnett’e sarılacağını ve asıl beşin Garnett’li dört kısa olacağını tahmin ediyorum. []