Skip to content

İngiliz Muhipleri: #34 – 22.08.18

s02e08: Same Old Arsenal?

Sezon açılışından sonra yaptığımız ilk bölümde Emre Özcan’la program süresini biraz aştık, her zamanki gibi. Üstelik sözü Man United ve Spurs’e getiremeden. Neyse ki onları bir sonraki programda uzun uzadıya konuşacağız. Şimdi, programı tek parça hâlinde dinleyemeyecekler için konular…

00:00 – 25:15 – Son şampiyonla başlıyoruz. Benjamin Mendy’nin geri dönüşü ve takımda değiştirdiği dengeler, Kevin De Bruyne’nin sakatlığının şampiyonluk yarışına olası etkileri, Bernardo Silva’nın yükselişi & Leroy Sane’nin düşüşü, son olarak da Shearer’in rekoruna bir adım daha yaklaşan Sergio Agüero konuşuldu.
25:15 – 47:30 – Devamında da City’nin en büyük rakibi Liverpool. Mane’nin iyi sezon başlangıcı ve Salah’dan çalabileceği roller, Keita’nın kapanan takımlara karşı da yapabilecekleri, Gini Wijnaldum’un altı numaradaki performansı, Fabinho’nun takıma giremeyişi, Joe Gomez’in stopere geçişi ve Virgil van Dijk’ın muhteşem oyunu konuşuldu. Üçüncü orta sahanın kim olması gerektiğine dairse hâlâ şüphelerimiz var.
47:30 – 1:10:00 – Programa adını veren mesele: Same Old Arsenal mi? Gary Neville neler düşünüyor? Bu takımda çok fazla altı ve sekiz numara ama çok az sekiz ve on numara mı var? (Bunu Emery söylüyor) Bu şekilde oynayacaklarsa neden Çağlar’ı almadılar? Peki ön alanda nasıl bir yapıyla oynayacaklar? Arsenal’e dair çok fazla sorunun ama çok az cevabın olduğu bir yaklaşık yirmi beş dakika. Baklava dört dört iki bir çıkış yolu olabilir mi?
1:10:00 – 1:27:00 – Sarri’nin Chelsea’si ilk iki haftada en çok hangi noktalarda SOS verdi? Jorginho’nun ceza sahası cıvarını savunamama problemi nasıl aşılabilir? N’Golo Kante’nin yeni rolü hakkında biz neler düşünüyoruz?
1:27:00 – 1:49:22 – Efsane NBA Stüdyo’yu anarak haftanın inenleri – çıkanları ile bitiriyoruz. Çıkanlarda Wolves, Crystal Palace, Bournemouth, Watford gibi takımlar var. Oyuncular olarak ise Ruben Neves, Ryan Fraser, Callum Wilson, Richarlison’u aldık. İnenlerde ise West Ham var, tabi ki.