Skip to content

Şafak Doğan Güneş

Hava atışına geri sayım sona erdi, bu gece muradımıza eriyoruz. Kapanışı - ya da açılışı - yuvarlak masa etrafında ödül tahminleriyle yapıyoruz.

Yazıhane ekibi 15 gündür şafak sayıyor ve artık şafak doğan güneş. Siz gece için son hazırlıklarınızı yaparken biz de yuvarlak masanın etrafında toplandık. Hava atışı öncesi, ödül tahminleri huzurunuzda.

Kaçıranlar ya da sayfaları tekrar karıştırmak isteyenler için 15 yazı şu raflarda duruyor. Geri sayım heyecanını bizimle birlikte hissedenlere ve geri dönüş yapanlara teşekkürler! Sürç-i lisan ettiysek affola…

Most Valuable Player
(L. James 4, K. Durant 4)

Alp Akbulut, K. Durant
Lebron”un öncekilere benzer bir sezon geçireceğini düşünebiliriz, Durant geçen senenin üzerine bir şeyler koyacaktır. Bu sebeple Lebron-Durant arasında geçen seneden daha yakın geçecek bir MVP yarışı bekliyorum. İş dönüp dolaşıp kimin daha fazla galibiyet aldığına, aralarındaki maçlarda kimin üstünlük kurduğuna bakabilir tabi. Bunu da hesaba katıyorum.

Cem Pekdoğru, L. James
Yine geçen sezon olduğu gibi iki gerçek aday çıkacağını düşünüyorum. Ancak son düzlüğe yakın girdikleri takdirde, karar vericilerin bir sezon öncesinin play-off hatıralarından etkilenmeye yatkın olduklarını biliyoruz. O noktada alt edenin Kevin Durant olacağını düşünmek bu yüzden zor. James Harden gelişmesinin olumlu etkisi kadar, olumsuz etkisi de olacaktır bu yarışta.

İsmail Şenol, L. James
LeBron James ilk ortaya çıktığı andan bu yana 2.03 boyunda 110 kiloluk bir oyun kurucu fikri herkesi heyecanlandırmıştı. James, biraz takım ihtiyacından, biraz da modern basketbolun geldiği noktadan dolayı dört numara oynamaya başladı. Geçen yıl şutlarının 7″sini yarım daire içinden kullanan, bu şutlarda u isabet bulan . Bu canavarın oyun da kurabildiğini hatırlatmak lazım.

Kaan Kural, L. James
Alçak post oyununu geliştirdikten ve zihinsel olgunluğa ulaştıktan sonra bambaşka bir noktaya çıktı. Zamanında Scottie Pippen basketbolda point forward pozisyonunu yaratmıştı. LeBron da point power forward pozisyonunu yaratıyor. Oy verenler değişiklik olsun arayışına girmediği sürece net favori.

Kubilay Kahveci, L. James
LeBron James yıllardır birçok şeyi, ligdeki birçok oyuncudan daha iyi yapıyor. Güneye indikten sonra başlayan evrimi hemen hemen her şeyi, hemen hemen herkesten daha iyi yaptığına inandıracak kadar korkutucu. Spoelstra”nın yeni düzeninde her şey onun ellerinde ve yüzüğün tadını aldıktan sonra, ipleri biraz olsun gevşetmeye hiç niyeti yok.

Murat Can Ege, K. Durant
Uzun sezonlardır başarılı yarışlar sergileyen Kevin Durant, sevdiği pist ve mesafede ilk sırada tuttuğum safkan. Riske girmek istemeyenler; tecrübesiz binicisine rağmen, LeBron James”i kuponlarına yazıp arkasına yaslanabilir.

Orkun Çolakoğlu, K. Durant
Finalde kaybetmenin hırsıyla gençler sezona baştan asılır, Lakers”a karşı saha avantajını alma motivasyonuyla Scott Brooks frenlemez, 60 galibiyet alınır, Durant daha fazla potaya giderek sayı ortalamasını ve yüzdesini arttırır, Q”le 30.3 sayı atar, diğer tarafta Miami şampiyonluk sonrası çok da etkileyici bir normal sezon geçirmez, yeni birisine verelim motivasyonu LeBron”a karşı Durant”i öne çıkarır.

Sedat Koç, K. Durant
elbette yine çok yakın geçecek mvp oylaması. lebron”un bir adım önde olduğunu düşünsem de, geçen sezon şampiyonluğu kaybettikten sonra oluşacak motivasyonla kevin durant”in normal sezonda daha dominant olabileceğine inanıyorum. belki bu ikiliyi co-mvp olarak da görebiliriz.

Rookie of the Year
(A. Davis 7, D. Lillard 1)

Alp Akbulut, A. Davis
Bu alandaki rakiplerine göre daha derli toplu bir takımda oynaması ve bu sayede daha istikrarlı bir rolü olması Davis”i öne çıkarıyor. Yine de Michael Kidd-Gilchrist lige çabuk ısınabilirse araya girebilir.

Cem Pekdoğru, A. Davis
Kariyeri boyunca bu sınıfın en iyisi olmasını bekliyorum, ama ilk senelerde oyununu cilalayana kadar The Real Deal tarafından tehdit edilmesi beklenebilirdi. Merak etmesine gerek yok, çünkü o da şutör guard pozisyonunda sürelerini Jordan Crawford ile paylaşırken biraz zaman kaybedecek gibi.

İsmail Şenol, D. Lillard
Bu sezon Portland Trail Blazers”ın anahtarları ona teslim. Skorer bir guard ama takım arkadaşlarını oyuna dahil etmesini de iyi biliyor. Takım taşıma tecrübesi de var. Anthony Davis bir diğer favori ancak Lillard takımı için daha değerli bir oyuncu olacak.

Kaan Kural, A. Davis
Hiçbir şey yapmasa 10 ribaund, 2 blok yapar. Sakatlanmadığı sürece rakibi yok gibi.

Kubilay KahveciA. Davis
Damian Lillard”ı ayrı tutarsak, sınıfının tüm oyuncuları kendi takımlarında forma savaşında olacak. Lillard da Portland”a güneşi getirmek gibi istisnai işler yapmadığı sürece, Anthony Davis tek bacakla da oynasa ödülü götürür.

Murat Can Ege, A. Davis
Maiden da olsa muazzam orijinli Anthony Davis, rakiplerinden en az 2″şer boy önde yarışı kazanır.

Orkun Çolakoğlu, A. Davis
Yetenekli adam, ona dakika ve top verecek bir takım, süresini tehdit etmeyecek vasatlıkta alternatifler… Aynı durum Damian Lillard için de geçerli ama tercihim 1 numara.

Sedat Koç, A. Davis
yetenek ve potansiyeli bir kenara diğer çaylaklardan ayrıldığı çok önemli bir nokta var. yazı milli takımda, belki de yakın zamana kadar odasına posterlerini astığı ligin en iyi oyuncularıyla birlikte geçirdi, onlarla antrenman yaptı. adaptasyon sorunu yaşamayacağını ve diğer çaylaklardan daha hazır olduğunu zannediyorum şu anda.

Defensive Player of the Year
(D. Howard 8)

Alp Akbulut, D. Howard
Orlando”daki savunma performansını gösteremediğini var sayalım. Takımın total savunması daha iyi olduğu için göze batmayacak. Ekstra bir şey yapmasına gerek yok yani bu ödülü almak için, geçen sene o dallamalıkları yapmasa Chandler”a kaptırmazdı. Bu kez Los Angeles”ta, daha göz önünde, lobi daha güçlü. Başkasının kazanması büyük sürpriz olur.

Cem Pekdoğru, D. Howard
Aynı savunma dominasyonunu kurabileceği bir takıma geldi. Şartlar uygun, sakatlık falan çıkmazsa götürür herhalde yine…

İsmail Şenol, D. Howard
Kobe top çalma istatistiklerini artırmanın peşindeyken Steve Nash savunma zaaflarının çok ortaya çıkmayacağını düşünüyorsa, bunun sebebi Dwight Howard. Zaten ödülün eski sahiplerinden, bu kez daha keskin farkla kazanır.

Kaan Kural, D. Howard
Lakers kısaları çok adam kaçıracak. Hepsini de Howard toplayacak. Zaten ödülün default favorisi bu sene bu özelliklerini çok daha fazla, çok daha spotlar altında göreceğiz.

Kubilay KahveciD. Howard
Orlando”da çok iyi olmayan bir takımın arkasını topluyordu. Şimdi çok daha iyi bir takımda ama arka alan oyuncuları ona iş bırakma hususunda hiç endişe duymayacaklar. Savunmada yapması gereken işlerde pek değişiklik yok, belinde de olmazsa dörtlemeye yakın.

Murat Can Ege, D. Howard
Dwight Howard sevdiği mesafede kuponlara ilk yazılması gereken isim. Yüksek oran arayanlara Tony Allen”i tavsiye ederim. Anthony Davis ise bu ayağın bombası.

Orkun Çolakoğlu, D. Howard
Ödül zaten isim yapmış birkaç isim arasında dolanıyor ve pota altı oyuncularının bariz bir avantajı var. Lakers savunmasındaki muhtemel gelişim direk Howard”la alakalı olacağından çok göze batacaktır.

Sedat Koç, D. Howard
eğer yaş ortalaması 36 olan bir arka alanınız varsa, driplingle onları geçen daha genç ve daha atletik oyuncuları durdurabilmek için sıkı bir blok tehdidine ihtiyacınız vardır. savunma hattının sonundaki bu uçaksavar rolü için ligde howard”dan daha iyi bir oyuncu yok ve savunma yeteneklerine en çok ihtiyaç duyan takımlardan birinde. sürpriz beklemiyorum.

Sixth Man of the Year
(M. Ginobili 3, J. Terry 2, K. Martin 1, J. McGee 1, J.R. Smith 1)

Alp Akbulut, M. Ginobili
Burada bir tahminden ziyade en iyi bench oyuncusunun adını vermek istedim. Ray Allen, Jason Terry gibi diğer ihtiyarları da es geçmemek lazım. Sürpriz isteyene Jeff Green derim.

Cem Pekdoğru, J. McGee
James Harden resimden çıkınca rotasyonları da görmek gerekti. Olağan şüphelilerden Jet”in yanında benzer katkılar verip onun etkisini sıradan gösterebilecek “birkaç iyi adam” var, Manu”nun da idareli kullanılması muhtemel. Yine ilk beş süresi alabilecek bir adama oynadım, bu sene Yeni Nuggets içinde sempati oylarını da toplayabilir.

İsmail Şenol, M. Ginobili
James Harden”ın takası sonrası kolay bir seçim oldu. Artık görkemli kariyerinin sonuna yaklaşması çok üzücü.

Kaan Kural, M. Ginobili
Onun kadar oyunu değiştiren az oyuncu var. Sağlıklı kaldığı sürece zaten ödülün en önemli adaylarından. Geçen sene yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle bu sene daha motive, daha odaklanmış oynayacak bence.

Kubilay Kahveci, K. Martin
Takas haberinin hemen ardından burada yazan ismi Kevin Martin ile değiştirmek ya da onu James Harden”ın yaptığı işleri kapsayan bir kalıba sokmaya çalışmak epey komik görünüyor aslında. Harden”ın kotardığı işlerin birçoğuna bulaşmayacak bile muhtemelen Kevin Martin; ama en azından ikinci beşin skoreri görevini seve seve üstlenecektir. Çok iyi işleyen bir düzeni – en azından – bozmamayı becerirse çok güçlü olmayan diğer adayların önüne çıkabilir. Kontrat sezonundaki bir oyuncuya inanmak sizi çok nadiren yanıltır.

Murat Can Ege, J.R. Smith
James Harden çekildikten sonra, açık bir yarış bizi bekliyor. J.R. Smith, Manu Ginobili, Kevin Martin, Aaron Brooks, Lamar Odom ve Lou Williams sırasıyla kuponlarda mutlaka bulundurulmalı.

Orkun Çolakoğlu, J. Terry
Ray Allen”ın kenardan geleni olacak ve bildiğiniz gibi bu rolü çok seviyor. Takım tarzına uygun, 30 dakikasını da alır.

Sedat Koç, J. Terry
“harden bana göre hala ligin her takımında ilk beş çıkabilecek yetenekte bir adam ve kenardan geldiği sürece bu ödülü başkasının kazanması kolay değil” yazıyordum ki, harden”ın takas haberi geldi. bu durumda boston”da yine atacak bol bol şut bulacak olan jason terry ve sağlıklı kalması halinde manu ginobili gibi ihtiyarlar öne çıkıyor. ginobili”nin yazın olimpiyatta oynadığını ve spurs”ün de onu ekonomik kullanacağını düşünerek terry daha mantıklı gibi. ray allen, kevin martin veya jr smith de akla gelenler arasında.

Most Improved Player
(G. Davis 2, K. Thompson 2, N. Batum 1, P. George 1, G. Hayward 1, G. Vasquez 1)

Alp Akbulut, N. Batum
Batum”un bu sezon sınıf atlayacağını, all-star seviyesinde oynayacağını (ama seçilemeyeceğini) tahmin ediyorum. İkinci adayım James Harden. Üst seviyelerde gösterilen gelişmenin değeri daha fazla olmalı ey oy verenler, bu konuya dikkat ediniz lütfen.

Cem Pekdoğru, G. Hayward
Her ne kadar oy verenler paralel düşünmese de bana buraya ikinci sene oyuncularını aday göstermek doğru gelmiyor. Patlamasını aslında Ellis-Bogut takası sonrası yeni rolüne geçtiği gibi yapan Klay Thompson”ı “en gelişen” olarak adlandırmazdım. French Lick”in karşı mahallesinden Utah”a gelen çilli genç, zayıf kanat rotasyonunda 15-16 sayılara çıkıp alabilir bu ödülü.

İsmail Şenol, P. George
Bruce Bowen sonrası ligin en iyi dış savunmacısı titri uzun süredir Ron Artest, yani Metta World Peace”te. World Peace artık 32 yaşında ve geçen günler onun basketbolunun ileri gitmesini sağlamıyor. O sahneden çekildiğinde ligin en iyi dış savunmacısı titri Paul George”un olacak. 2.05 boyunda, 2.12 kulaç uzunluğuna sahip bir şutör guarddan bahsediyoruz. Gelen haberler yaz boyunca top hakimiyeti üzerine çalıştığı yönünde. Geçen seneki 12.1 sayı-5.6 ribaund-2.4 asist ve 1.6 top çalmalık istatistiklerinin ne kadar üzerine çıkar bilinmez, ancak Pacers bu sezon konferans finali kovalayacak ve Paul George bu yükselişin liderlerinden biri olacak.

Kaan Kural, K. Thompson
Zaten geçen sezon sonunda yapabileceklerinden pasajlar göstermişti. Bu sene Monta Ellis de yokken hem daha çok top kullanacak hem de içerde tehlikeli olan yeni kadroda dışarda biraz daha nefes alabilecek. Şut yeteneği vs değerli elbet ama yaşının çok ötesinde olgun bir tarzı var. En büyük artısı o.

Kubilay Kahveci, G. Davis
Artık Evan Turner ve DeAndre Jordan”ın kendini geliştirebileceğine inanmak istemiyorum. Ryan Anderson 2010-11″de çoğu zaman kenardan gelip 22 dakika süre alıyordu. Geçen sezon ilk beşe yerleşti ve aldığı süre 32 dakikaya çıktığında istatistiklerini de aynı oranda yükseltince ödülü kaptı. Geçen sene çoğu zaman kenardan gelip 23 dakika süre alan Glen Davis de bu yıl ilk beşe yerleşip 30 dakikadan fazla süre alacak. İstatistiklerini de aynı oranda arttırmak zorunda; aksi halde Orlando Magic küme düşebilir.

Murat Can Ege, G. Vasquez
Programın en zorlu yarışlarından biri. Sezon başı hazırlıklarıyla dikkat çeken, şeker safkan Greivis Vasquez kuponuma ilk yazacağım isim. Kuvvetli orijiniyle Klay Thompson, yine Tilki Necmi”nin çok tuttuğu Evan Turner ve Kaliforniya haralarının ürünü Jrue Holiday kuponlarda mutlaka bulundurulmalı.

Orkun Çolakoğlu, G. Davis
Bu, istatistiklerdeki gelişime göre verilen bir ödül ve geçen yıl ortalama 23 dakika alıp, bu yıl ilk beş oynayacak Davis, 9.3 sayı, 5.4 ribaund istatistiklerini 17-8 civarına çekecek gibi gözüküyor. Plase Klay Thompson olabilir.

Sedat Koç, K. Thompson
monta ellis ayrıldıktan sonra geçen sezonun son kesiminde ne kadar iyi oynadığını görünce, klay thompson”ın önümüzdeki sezon bu ödülün adaylarından biri olabileceğine ikna olmuştum. onunla benzer şekilde sezonun ikinci yarısında yakaladığı şansı çok iyi kullanan ve yine klay gibi dakikaları artacak olan goran dragic”ten de aynı mantıkla bahsedilebilir. ikisi de sevdiğim oyuncular olsa da, takımdaki rolü nedeniyle daha az baskı hissedecek olan klay thompson bana göre daha şanslı.

Coach of the Year
(E. Spoelstra 3, G. Karl 2, R. Adelman 1, L. Drew 1, D. Rivers 1)

Alp Akbulut, L. Drew
Düşünüldüğünden daha iyi bir kadroya sahipler ve Doğu”da New York, Brooklyn, Philadelphia ve Indiana arasından çıkarak sinsi bir üçüncülük alabilirler. Geçen sene Horford olmadan ortaya koydukları oyun gayet iyiydi. Larry Hoca artık takımına daha hakim, 50 küsur galibiyet bekliyorum. Atlanta işi tutmazsa, yine yukarıda yazdığım gruptan öne çıkan takımın koçu ödül konusunda şanslı olacaktır.

Cem Pekdoğru, E. Spoelstra
MVP oylamasında olduğu gibi burada da iş bazen iade-i itibar şovuna dönüyor. Sam Mitchell oylarına aday birisi her zaman çıkabilir ama en azından sezon öncesinden bakıldığında, takım 60 galibiyeti de yakalayabilirse Spo”nun götürmesini bekliyorum.

İsmail Şenol, E. Spoelstra
LeBron James”i dört numara oynamaya ikna etmesiyle zaten önemli bir adımı attı. Bu sene Ray Allen ve Rashard Lewis ikilisini de Miami”nin kaos basketbolunun içine katarsa ödülü alması çok zor olmayacaktır.

Kaan Kural, G. Karl
Denver normal sezonda beklentilerin üstünde işler yapacak. Bunu takımın tempolu oyunu ve bunu yaratan Karl”ın dehasına yoracak oy verenler muhtemelen.

Kubilay Kahveci, E. Spoelstra
Geçen yaz Oregon Üniversitesi Amerikan Futbol Takımının koçu Chip Kelly”nin hücum setlerinden etkilendiğini söylemişti Erik Spoelstra. Yaratmak istediği kontrollü kaos hücum “pace & space” adıyla yazılıp çizildi yıl boyu. Parmaklarındaki yüzüklere bakarak yanlış yolda olduklarını söylemek zor. O hücum düzenini temel alan “position-less” basketbol felsefesi bu yazın konusu. Kendisine atılan omuzlardan çok oyun planlarının konuşulması, bu ödül için de zamanın geldiğini gösteriyor.

Murat Can Ege, R. Adelman
Startta kalmadan yarışa başlayabilirse, tecrübeli safkan Rick Adelman bu yarışı ilk kez kazanacaktır. Bu yarışı daha önce kazanmış Avery Johnson, problemleri giderilen, tecrübeli sınıf safkan George Karl, sezon başı galoplarıyla nefes açan Frank Vogel, geniş kuponlarda mutlaka bulundurulmalı. Fazla kilolarına rağmen, Mike Brown bu isimlerin hata yapmasını bekleyecektir.

Orkun Çolakoğlu, D. Rivers
Kadroyu epey genişleten Celtics Doğu”da ikinci sırayı kapar, hatta normal sezonda yorulmayı çok da kafaya takmazlarsa birinciliği bile zorlayabilirler. Rivers”ın Celtics döneminde bu ödülü kazanmaması da oy verenleri etkiler. Gerçi 2001″de play-off dışında kalarak aldığı ödüle saymak lazım.

Sedat Koç, G. Karl
2000″lerden beri, sam mitchell dışında, sezonu 50 galibiyetin altında bitiren hiçbir koç alamadı bu ödülü. denver”ın her ne kadar division”da oklahoma city”i geçmesi zor olsa da, galibiyet sayılarını arttıracaklarına inanıyorum. daha önce bu ödülü hiç kazanamayan ve yakın zamanda kanseri yenen george karl, beklentileri karşılayan bir sezon geçirmeleri halinde şık bir hamle olabilir. şampiyonluk sonrası üzerindeki baskı biraz hafifleyen spoelstra da, şöyle 63-19 civarında bir sezon sonunda düşünülebilir.

Şampiyon
(Lakers 4, Heat 3, Thunder 1)

Alp Akbulut, Thunder
Kevin Martin”in yapabilecekleri, Lamb ve Jones gibi iki potansiyelli adamın varlığı, Maynor”ın dönüşü ve daha çok oyun kurma sorumluluğu üstlenecek olması gibi sonuçlarını şu aşamada çok kestiremediğim durumlardan dolayı Heat ve Lakers daha büyük favori gibi dursalar da sezon ilerledikçe işler Thunder”ın lehine dönebilir. Boston, Miami”ye zorluk çıkarmaya devam edecek Doğu”da. Lakers”ın da efsane kadrosunu henüz sahada görmüş değiliz.

Cem Pekdoğru, Lakers
Birkaç gece öncesine kadar bu soruya Thunder cevabını veriyordum ama Sam Presti, görünen o ki uzun vade için kısa vadeyi feda etmekte karar kıldı. Hareketin doğruluğuna bugünden karar vermek kolay değil ama bu #FEDA en çok bize yaramış gibi.

İsmail Şenol, Heat
Lakers”ta Kobe Bryant”in 20″nin altında top kullanmayı kabul edeceğine inanmıyorum. Steve Nash”in etkili olduğu sistem de topun tamamen elinde kaldığı sistem. Bu ikisi hücumda sorun yaşayacaklardır, savunmadan bahsetmiyorum bile. Öte yandan Miami Heat”in elinde Ray Allen ve Rashard Lewis gibi iki keskin nişancı var. İç-dış dengesini böyle sağlayacaklar. Tek sorun kalıplı pivotlarının olmayışı, ancak diğer tarafları o kadar kuvvetli ki bu sıradan bir detay olarak kalıyor.

Kaan Kural, Lakers
Tavanı en yüksek takım Lakers. Hücumda işler sıkışınca artık iki büyük yaratıcı var. Savunmada en önemli sorun çözücüyü de aldılar. En önemli favori Miami”nin panzehiri fizik avantaja da sahipler. Yağ, un, şeker var 2004″e benzemesinler de…

Kubilay Kahveci, Heat
Finaldeki olası bir Lakers-Heat eşleşmesini kafamda birkaç kere oynatsam da sonucunu kestiremiyorum. Denklemin Lakers tarafındaki bilinmeyenleri çözecek kadar bilgi verilmemiş soruda. Miami”nin geçen seneki adanmışlığının etkisi büyük bu seçimde…

Murat Can Ege, Heat
Bu seneki Gazi Koşusu”nda, Pat”in üzerine çok titrediği tayı Heat, bir numaralı favorim. Güçlü orijiniyle Lakers ikinci sırada yazacağım isim. Savsak Hasan “sen yine de Thunder”ı es geçme” diye başımın etini yiyor. Gönüllerin şampiyonu Cavs”i de kuponuma mutlaka yazacağım.

Orkun Çolakoğlu, Lakers
Şu an en iyi durumdaki takım kuşkusuz Miami ama Lakers”ın çalışmak için yaklaşık altı ayı daha var. Ciddi bir sakatlık problemi yaşamazlarsa Mayıs ayı geldiğinde hem en güçlü pota altına sahip, hem kısalarda kuvvetli, hem de derinliği fena olmayan bir takım, uyum içerisinde top oynar. O top da şampiyonluğa kadar gider.

Sedat Koç, Lakers
henüz preseason”da dahi maç kazanamayan bir takımın şampiyon olacağını iddia etmek pek akıllıca gözükmese de, geçen seneki takımı oldukça geliştirdi lakers ve kobe”nin yin”inin yanında nash”in yang”ı özellikle playoff”ta oldukça işe yarayacaktır. ufak detaylarla kaybedilen şampiyonluğun ardından thunder”ı favori görüyordum ama harden”ı son dakikada göndermelerinin sıkıntısını, her ne kadar kötü bir final serisi oynamış olsa da, bu sezon elbette hissedeceklerdir. kevin martin iyi bir skorerdir ama playoff tecrübesinin 6 yıl önce sacramento”dayken oynadığı 6 maçlık san antonio serisiyle sınırlı olduğunu hatırlatmakta fayda var. miami de geçen sezon şampiyon olduğu kadronun üzerine ray allen”ı ekledi ama nba”in başlayacağı günün sabahına şampiyonun batıdan çıkacağına inanarak başladım.